Bütün belediyeler borç batağı içinde

sönmez medya
sönmez medya

Belediyeler kapılarına kilit vurabilirler!

ASTV’de Sönmez Medya Buluşmaları’nın konuğu olan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de yatırımlarını ve gerçekleştirdikleri projeleri anlatırken kaynak sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ‘Bütün belediyeler borç batağı içinde. Çok şükür bizde o kadar borç yükü yok’ diyen Erdem, bunun 4 dönem başkanlık yapan Mustafa Bozbey’in ‘ayağını yorganına göre uzat’ politikasından kaynaklandığı vurgusunu yaptı ve Bozbey’e bu konuda teşekkür etti. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kaynak sıkıntısı yüzünden geçen 200 günlük görev süresinde bazı aylar personel maaşını ödemek için ciddi çaba sarf etmiş. En büyük endişesi ise vatandaşa söz verdiği projelerin kaynak sıkıntısı nedeniyle kağıt üstünde kalma riski. Vatandaşın bunları mazeret olarak gördüğüne de işaret eden Erdem, beş yılın sonunda seçmenin ‘bunları niye yapmadın’ diye soracağını da dile getirdi. Borçlu belediyelerin AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin açıkladığı reform paketinin yasalaşmasını beklediğinin altını çizen Erdem’e göre, yıllık gelirlerinin üç-dört katı borcu olan belediyeler var. Bu işin içinden çıkmaları zor. Bu böyle gittiği sürece belediyeler kapılarına kilit vururlar.Reform düzenlemesinde belediyelerin sigorta ve vergi borçlarının faiz yükünün kaldırılmasının yarar sağlayacağının da altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem belediyeler için yeni gelir kaynağına da örnek olarak motorlu taşıtları gösterdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu konuda sonuna kadar haklı. Başta Nilüfer olmak üzere Bursa’daki belediyelere baktığınızda aile sağlık merkezlerinden okullara, engelli ve yaşlıların yararlanacağı hizmetlerden spor tesislerine kadar birçok yatırımı gerçekleştirdiklerini görüyoruz. Aldıkları paylar ise hep aynı.

İhsaniye Kültür Merkezi projesinde karşılaştıkları sıkıntıyı aktardı.
İhsaniye’de vergi dairesinin hemen yanında halen otopark olarak kullanılan alan köy statüsündeyken İhsaniye’nin merası olduğu için Milli Emlak’a devredilmiş. Planlarda kültür alanı olarak görülen bu arsa için Nilüfer Belediyesi Kültür Merkezi Projesi hazırlamış. Ancak arsa tahsisi için Milli Emlak’a yazı gönderilince, ‘Burayı satacağız’ yanıtı gelmiş. Milli Emlak’ın yazısına ‘Böyle bir anlayışı reddediyorum’ diye tepki gösteren Erdem, uyarısını da şu sözlerle yaptı. Kültür alanını niçin satarsınız? Özel bir kültür evi yapmak için satarsınız. Gidip de orasını konut alanı ve ticaret alanına çeviremezsiniz.

CHP’de son ayların en çok tartışılan konusu;                                                                                                                                      Mustafa Bozbey’in büyükşehir belediye başkanlığı seçimini neden kaybettiğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e de bu soruyu arkadaşımız İlhami Yıldız yöneltti. Verdiği yanıta, ‘Genel başkanımızın dediği gibi Bursa’yı kazanmamak bizim için hayal kırıklığı oldu’ sözleriyle başlayan Erdem’e göre, Bozbey’in CHP’nin oyunun yüzde 47’ye çıkarmasında büyük payı var. Seçimin neden kaybedildiğiyle ilgili değerlendirmeler yapıldığını ve danışma kurullarında ele alındığını ifade eden Erdem, ‘Taraflar birbirlerini suçladılar. İl başkanıyla Sayın Bozbey arasında bu tür gidip gelmeler oldu. Maalesef kamuoyu da biraz fazlasıyla tetikledi. Herkesin elinden geldiğini yaptığına inanmak istiyorum. Hatalarımız oldu mu? Oldu. Örgütsel olarak belki biraz daha fazla çalışabilirdik’ dedi.

İlçe ve il kongrelerine yansıması olacak mı?
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu soruya da ‘Muhtemelen bu gerilimin kongrelere yansıması olacaktır’dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*