Devletten ilk defa ev sahibi olana 25 bin lira destek

Devletten ilk defa
Devletten ilk defa

2020 YILI KONUT ALIMLARINA DEVLET DESTEĞİ

2020 yılında konut hesabı ile ilk defa ev sahibi olana 25 bin lira devlet desteği verilecek.

Devlet destekli kampanyalar 2020 yılında da devam edecek. İlk defa konut almak isteyen vatandaşlara verilen devlet desteği 2020 yılında artacak. Konut satışlarının artması ve vatandaşların konut alabilmesi için devlet desteği 25 bin liraya çıkacak. Ayrıca konut sahibi olmak isteyen ve para biriktiren vatandaşlara özel ve düşük faiz konut kredisi kamu bankaları tarafından verilecek. Vatandaşların borçlarını azaltmak ve konut sahibi olmalarını sağlamak için devlet konut almak isteyen vatandaşlara destek vermektedir.

Para birikimini teşvik etmek amacıyla devlet konut almak isteyenlere destek veriyor. Belirli bir para birikimi olan ailelere konut almaları için 25 bin lira veriyor. İlerleyen zamanlarda bu desteği sadece konut alımları için değil eğitim ve sağlık konularında da sağlayacak.

5 Aşamalı Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi

Tasarrufu sağlamak için yeni düzenlemelere imza atılıyor. Bunlardan biri de 5 Aşamalı yapı tasarruf sandığı sistemi oldu. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi Maliye Bakanı Berat Albayrak verdi. Bu sisteme göre konut almak isteyenlere yapı tasarruf sandığı sistemi uygulanacak. Konut almak isteyenler ilk olarak konut hesabı gibi bir hesap açacak ve bu hesaba aylık bir miktar para yatırarak para biriktirmeye başlayacak. Para biriktirilmeye başlanırken konut alacak kadar biriktiği zaman devlet desteği de verilecek. Ayrıca hesabın bulunduğu banka konut kredisi almak isteyenlere düşük faiz oranı uygulayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*