Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi Yaklaştı!

Emlak Vergisi Son Ödeme
Emlak Vergisi Son Ödeme

Emlak Vergisi İkinci Taksiti Ne Zaman ve Nereden Ödenecek?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi 30 Kasım 2019 tarihinin hafta sonuna denk gelmesi, emlak vergisi ödemeleri için son günün hangisi olduğu sorusunu gündeme getirdi. 2 Aralık 2019 tarihine kadar yapılabilecek emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri, muafiyet hakkı bulunan mülk sahiplerince gerçekleştirilmeyecek.

Emlak vergisi 2 taksit halinde ödenir. Emlak vergisi ilk taksi ödemesi Mart ayında başlayarak Mayıs ayı sonuna kadar yapılması gereklidir. Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ile Kasım ayında başlayarak Kasım ayının sonuna kadar yapılabilir.

2019 EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemesi 1 Kasım 2019 tarihinde başladı. Kasım ayının sonuna kadar süresi bulunan ödeme için 30 Kasım tarihinin hafta sonuna gelmesi nedeniyle emlak vergisi ikinci taksitleri 2 Aralık 2019 tarihine kadar ödenebilir.

2019 EMLAK VERGİSİ NEREDEN ÖDENİR?

İkinci taksit ödemesi için son tarihine yaklaşılan emlak vergisinde, 2 Aralık tarihine kadar mükellefler aşağıda sıralanan ödeme noktalarına emlak vergisi taksit ödemesi yapabilirler: Konutun bağlı bulunduğu ilçe belediyesine, Konutun bağlı bulunduğu ilçe belediyesinin e-belediye hizmetine, PTT şubelerine, Banka şubelerine, Bankaların internet ve mobil bankacılık uygulamalarına ödenebilir.

2019 EMLAK VERGİSİ GECİKME FAİZİ NASIL HESAPLANIR?

Emlak vergisi gecikme faizi 5 Eylül 2018 yılında yapılan düzenleme ardından %2 olarak uygulanmaktadır. Düzenleme öncesinde ise yapılan uygulamada gecikme faizi %1,4 olarak uygulanmaktaydı. Emlak vergisi gecikme faizi hesaplaması ise verilen gecikme faiz oranının geciken ay sayısı ile çarpılması ile elde edilir.

Örneğin 100 TL olan emlak vergisi borcu 3 ay geciktirilirse, gecikme faizi tutarı 6 TL Ve toplam ödenmesi gereken borç 106 TL olarak gerçekleşir.

EMLAK VERGİSİ BORCUMU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Emlak vergisi borç sorgulama işlemi e-Devlet ve bağlı bulunulan ilçe belediyesinin e-belediye uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için linki aracılığı ile sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada kimlik doğrulama işlemini yaparak güncel emlak vergisi borcunuza ulaşabilirsiniz.

İNTERNETTEN EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Online emlak vergisi ödeme işlemi için e-belediye uygulaması ile birlikte çalışılan bankanın internet ve mobil bankacılık hizmetleri kullanılabilir. İlgili sistemler üzerinden öncelikle yapılacak borç sorgulama ardından kredi kartı kullanılarak online ortam üzerinden emlak vergisi borç ödeme işlemi tamamlanabilir.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ TAKSİTLENDİRİLİR Mİ?

Emlak vergisi taksitle ödeme 2019 işlemi için kredi kartına sahip olunan bankanın kampana düzenlemesi gereklidir. Ödemelerin başladığı tarihlerde tarafınıza bankanızın SMS veya e-posta ile emlak vergisi taksitle ödeme kampanyası bildirimi yapması halinde, bankanızın internet ve mobil bankacılık sistemleri üzerinden kredi kartınızla 2 ya da 3 taksit halinde güncel emlak vergisi taksitini ödeyebilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NEDİR?

Emlak vergisi muafiyeti, sahip olduğu konut nedeniyle ödemesi gereken emlak vergisinden muaf tutulan mülk sahiplerinin haklarıdır.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF TUTULUR?

Emlak vergisinden muaf olanlar şu şekilde sıralanabilir: Emekli maaşı dışında herhangi bir geliri bulunmayan emekliler, Ev hanımları, İşsizler Şehit ve şehitlerin dul ve yetimleri, Gaziler.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYET BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR?

Emlak vergisine muafiyet başvurusu mülkün bağlı bulunduğu ilçe belediyesine fiili olarak yapılır. Başvuru için aşağıdaki evraklar gereklidir: Vergi mükellefi / aktif sigortalı olmadığını gösterir belge, Emlak vergisi muafiyet dilekçesi.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ OLANLAR ÖDEDİKLERİ VERGİYİ NASIL GERİ ALIR?

Geçmiş yıllarda emlak vergisi muafiyeti olan hak sahipleri, muaf oldukları halde ödedikleri primleri 5 yıllık olmak üzere geri alabilmektedir. Geriye dönük emlak vergisi ödemelerini almak için “Düzeltme Dilekçesi” yazarak mülkün bağlı bulunduğu ilçe belediyesine başvuruda bulunmak yeterlidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*