Engelliye Ev Müjdesi! Engelli Kampanyaları!

Engelliye Ev Müjdesi
Engelliye Ev Müjdesi

Son dönemlerde sıklıkla duyduğumuz müjdeli haberler hakkında yeteri kadar bilgi bulunmamaktadır. Bu haberler sayesinde engelli vatandaşlarımızında ev hayallerinin gerçeğe dönüşmek üzere olduğunu görmekteyiz. Toki’de Engelli Vatandaşlarımıza Öncelik Toki, 81 ilde olmak koşuluyla dar gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı devlet destekli evler yapılmaktadır.

Uygun fiyatlı düşük ödemeli evlere sahip olmak için ise bazı koşulları taşıyor olmak gereklidir. Aynı zamanda bu konutlarda engelli vatandaşlar için pozitif ayrımcılık gözetilmiştir. Bu ayrımcılık sayesinde evler kura ile belirlense bile yüksek bir oranı engelli vatandaşlara ayrılmaktadır. Öncelikle belirlenen kontenjanın %5 oranı sadece engelli vatandaşlar arasında kura ile belirlenecektir. Daha sonra çekilecek kura da isimleri çıkmayan engelli vatandaşlar, normal kura sistemine de dahil edileceklerdir. Bu şekilde bir şans daha elde etmeleri sağlanacaktır. Toki evleri her ilde yapılmaktadır. Bu avantajdan faydalanmak isteyen engelli vatandaşlarımız için de yine bazı şartlar bulunmaktadır.

Toki Evleri Engelli Vatandaş Şartları Tanınan %5 lik ekstra kontenjandaki çekilişe dahil olmak için;

  • Öncelikle engelli vatandaşımızın raporunun en az %40 oranına sahip olması gerekir.
  • Hane halkı gelirinin belirlenen oranı aşmamalıdır. Bu durum bordro ile belgelenmelidir.
  • Aynı zamanda devlet hastanesinden alınmış olması zorunlu olan heyet raporu sunulmalıdır.
  • Özürlüler idaresi tarafından verilmiş olan kimliğin fotokopisi ibraz edilerek başvuru gerçekleştirilmelidir.

Bu şartları yerine getiren engelli vatandaşlarımız %5 lik özel kontenjana ait çekilişe hak kazanmaktadır. Sonrasında eğer kura da çıkmaz ise normal koşullarda yapılacak çekilişe de dahil olacaklardır. Aynı zamanda ev duyuruları takip edilmeli, belirtilen süreler içerisinde başvuru yapmaya dikkat edilmelidir. Belirtilen koşullarda belgeler ibraz edilmesi gereklidir %40 oranına mutlaka dikkat edilmelidir. Aksi halde yapılan başvuru engelli kontenjanına dahil edilmemektedir.

Daha düşük taksitlerle ev sahibi olmayı kolaylaştıran Toki, engelli vatandaşlara da ayrıcalık sunmaktadır. Son zamanlarda artan peşinatsız kampanyalar, düşük faiz ve taksit oranları ile ev sahibi olmak kolaylaşmaktadır. Düzenlenen kampanyalardan faydalanarak engelli vatandaşlarımızın daha kolay şekilde, zorlanmadan ev sahibi olmaları amaçlanmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*