Ev Alım Satım Sözleşmesinde Yer Alması Gereken Bilgiler

Ev Alım Satım Sözleşmesi
Ev Alım Satım Sözleşmesi

Ev alım satım işlemlerine ilgi her geçen gün artıyor. Uygun kredi faizleri, 180 aya uzanan vade imkanları ve diğer teşvikler vatandaşların ev almasında etkili oluyor. Ancak ev alımlarında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası kredi faiz oranlarında yaşanan artışa bağlı olarak konut stokunun çoğalması, ekonomik adımlar sonrası kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesi ve bankaların konut kredisinde uzun vade imkanları vatandaşların ev alımlarında önemli etki etti. Ev alım satım işlemlerinin yoğunlaştığı şu dönemlerde ise vatandaşların dikkat etmeleri gereken konular bulunuyor.

EV ALIM SATIM SÖZLEŞMESİ

Konut alım satım işlemlerinde hem alıcılar hemde satıcılar sözleşmenin hazırlanması ve imzalanması aşamasında olmalılar. Eksiksiz hazırlanması gereken sözleşmede olması gereken başlıklar ise şunlar;

Taraflar: Sözleşmede alıcının ve satıcının adı soyadı ve adreslerine dair bilgiler yer almalı.

Konu: Diğer bir aşama ise sözleşmenin konusu. Burada alımı veya satımı yapılacak taşınmazın büyüklüğüne metrekaresine dair bilgiler, taşınmazın kayıtlı be tescilli olduğuna dair kişi bilgisi olmalı.

Ödeme Planı: Konut alım sözleşmesinde yer alması gereken konu başlıklarından birisi de ödeme planı. Konut satışında ödemelerin peşin mi, taksitli mi, gecikme faizi vade sayısı gibi bigliler tüm detayları ile yer almalı.

Tapu Devri: Gayrimenkulün üzerinde ipotek veya haciz olmadığına dair beyan ve bilgiler yer almalı. Harçlar: Masrafların nasıl ve kim tarafından ödeneğine ilişkin bilgilerde konut alım satım sözleşmesinde yer almalıdır.

İhtilaf Konuları: Ödeme sürecinde yada başka nedenlerden dolayı ihtilaflı durumlar oluşursa hangi mahkeme ve icra dairelerince takip edileceğine dair bilgiler yer almalı.

Sözleşme Feshi: Ev alım satımı sürecinde herhangi bir uyuşmazlık oluşması durumunda sözleşme fesih hakkına dair detaylar yer almalı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*