Faiz İndirimi Bu Hafta Gerçekleşecek

Faiz İndirimi
Faiz İndirimi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın kurumsal kredi faizinde indirim planını devreye aldığını açıkladı. Kamu bankaları faiz indirimi yapacak.

Ekim ayı itibarıyla %8 seviyelerinde görülecek

Malatya İş Dünyası ile Buluşma programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, finansal piyasalarda normalleşmenin sağlandığını öne sürerek, enflasyon seviyelerinde %8’e kadar düşüşün devam edeceğini ifade etti. Katıldığı programda kamu bankalarının faiz indirimi konusundaki söylentilere de son noktayı koyan Bakan Albayrak, kamu bankalarının kurumsal kredi faizinde indirim yapacaklarını duyurdu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın kurumsal ticari krediler için 1 Kasım itibarıyla %11-13,5 aralığında kurumsal kredi faiz politikası uygulanacağını belirten Berat Albayrak, 2019 yılını pozitif büyüme rakamları ile kapatacaklarını ifade etti. Ekonomide Normalleşme Süreci Başladı Ekonomi üzerinden operasyon yapmaya çalıştıklarını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tarihin en büyük üç kur saldırısına maruz kaldığımız son 1 yıl içinde tüm bu ekonomik tehdit ve yaptırım kararlarına rağmen emin adımlarla adım adım ilerlendiğini kaydetti. Ekonomimizin sağlam alt yapısı ile normalleşme sağlandığını aktaran Berat Albayrak, enflasyonda %5 seviyesinin altına inmenin en önemli hedef olduğunu açıkladı.

Eylül ayı itibarıyla Türkiye’de ihracatçı firma sayısının ithalat yapan firma sayısını geride bıraktığını vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, cari fazla vererek önemli bir başarı yakalandığını belirtti.

“Tüm yılı %4’lük büyüme ile kapatmak istiyoruz.

Albayrak, 2019 yılını büyüme tarafında pozitif bir rakamla kapatacaklarını hatırlattı. Konut kredisi kampanyalarında uygulanan düşük faiz oranlarının hareketliliği artırdığına dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomik verilerin mevcut durumda olumlu sinyaller verdiğini ve işsizlikle mücadeleye destek için sağlam adımlar atıldığını kaydetti. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank İndirim Yapacak Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından politika faizini %16,5 seviyesinden 250 baz puan indirim yaparak %15’e çekmesinin ardından gözler kamu bankalarına çevrildi. Bu indirim ile birlikte son 3 ayda 1000 baz puan indirim yapıldı. Politika faizinde yapılan bu ciddi indirimin bankalar tarafından müşterilerinin kullanımına sunulan kredi kampanyalarına yansıması bekleniyor.

Merkez Bankası’nın beklentilerin üzerinde verdiği faiz nidirim kararının ardından piyasalar ve vatandaşlar rahatladı. Bankaların kredi yarışları devam ederken en uygun koşullarda kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, 3 kamu bankasının indirim kampanyalarını yakından takip etmeye devam ediyor. Son olarak %0,99 faiz oranı üzerinden konut kredisi kullandıran Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın konut kredisinin yanı sıra ihtiyaç ve taşıt kredisi ürünlerinde de ciddi oranda indirim yapması bekleniyor. Bankalardan kredi kullanarak ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler beklemeye devam ederken önümüzdeki hafta içinde 3 kamu bankasından ortak açıklama yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*