Halkapınar-Otogar Metrosu çalışmaları başladı!

Halkapınar Otogar Metrosu
Halkapınar Otogar Metrosu

Otogar Metrosu çalışmaları başladı.

İzmir’in ulaşımına bir yatırımın daha geldiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Yapılacak olan metro hattı çok yakında ihaleye çıkıyor.

Son 17 senede ulaşım alanında İzmir şehrine 25 milyar TL’lik bir yatırım yapıldığını bunun yanında 513 km’lik bölünmüş yol ilave bir şekilde 916 km ye çıkarttıklarını aktaran Erdoğan İstanbul-İzmir Otoyolu ile 8-9 saati bulan bunaltıcı yolculuğu artık daha güvenli bir yoldan 3.5 saatte İzmir’den İstanbul’a gelinebildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’e totalde 2 milyar TL den fazla ulaştırma projelerinin yapımlarının sürdüğünü, mevcut demir yollarının da yenilenerek daha modern bir hava ekleyeceklerini ifade etti.

İzmir ile Ankara arasını da 3,5 saate düşürecek İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımının da devam edeceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız.

İzmir Körfez geçişinin etüt projesini tamamladık. İmar planı çalışmaları da devam ediyor.

Selçuk-Ortaklar arasında yeni bir demiryolu hattı ve 2. hat yapımını yatırım programına aldık.

Ödemiş-Kiraz ve Bergama-Soma arasında hızlı tren hattı yapmak için hazırlıklara başladık.

İzmir’e yetmeyen Adnan Menderes Havalimanı’nı baştan aşağı yeniledik.

İzmir’e 28 baraj ve 8 gölet inşa ettik. 14 baraj daha inşa ediyoruz.

İzmir’i suya biz kavuşturduk. Aslında büyükşehirin görevi bu. Ama yapmadılar. Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 547 bin dekar araziyi sulamaya açtık. İzmirli çiftçilerimize toplam 4,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*