Hangi Bölge Kentsel Dönüşüm Kapsamına Alındı?

Yozgatta Millet Bahçesi
Yozgatta Millet Bahçesi

Yozgat’ta Millet Bahçesi Nereye Yapılacak?

Yozgat’a yapılması planlanan ve bir süredir 3 farklı nokta üzerinde çalışma yürütülen “Millet Bahçesi”nin adresi hafta sonu gerçekleşen üst düzey ziyaretle netleşti.

Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay’la birlikte Yozgat’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Yozgat ziyaretinde kent merkezine yapımı planlanan Millet Bahçesi’nin müjdesi de verildi. Hükümet Konağı karşısında bulunan Menekşe Evleri bölgesine 56 bin metrekarelik Millet Bahçesi yapılacağının müjdesi verildi.

Bakan Murat Kurum Yozgat’a Millet Bahçesi yapılacağı alanı da açıklayarak, “Bozok diyarına bir de Millet Bahçesi yakışır. Millet Bahçesinin yeri ile alakalı bugün istişarelerimizi yaptık. Şu an Menekşe Evlerimizin bulunduğu yaklaşık 56 bin metre karelik bir alan var bu alan mevcutta üzerindeki yapıları incelediğinizde hem dere güzergahı üzerine yakın olması hem yapıların artık ekonomik ömürlerini yitirmiş olması riskli olması sebebiyle vatandaşlarımızla da görüşerek bu vatandaşlarımız Toprak Mahsulleri olarak bildiğimiz alana yaklaşık 30 bin metrekarelik alana Yozgat’ımızın özüne kültürüne yakışacak şeklinde kentsel dönüşüm projesi yaparak taşımak istiyoruz. Bu 56 bin metrekarelik alanı da Yozgat’ımıza değer katacak içinde meydanın, millet kıraathanesinin, yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu önemli bir millet bahçesi olarak şehrimize kazandırmak istiyoruz.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ve Yozgat Belediyemizle birlikte yürüteceğiz. Bu çerçevede vatandaşlarımızın rızasını alarak gönül birliği içerisinde de bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız. tüm projeleri yaptığımızda 2023’e, 2053’e 2071’e giden yolda Yozgat’ımız bugünkünden çok daha iyi seviyelere gelecektir” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*