Kamulaştırılan alanlar bedelsiz devrediliyor

Kamulaştırılan alanlar
Kamulaştırılan alanlar

TOKİ İSTEDİĞİ GİBİ İMAR YAPABİLİR Mİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığına bedelsiz devrediliyor. Devir kararı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan alanları, TOKİ’ye bedelsiz olarak devrediyor. Kamulaştırılan alanların ücretini TOKİ öderken, kamulaştırmayı ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi yapmıştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinden önce söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Trabzon Belediyesi ile yapılan protokolde bedeller TOKİ tarafından ödenecekti doğru. Sadece sekretaryayı belediye yapacaktı. Biz devir ettiğimizde TOKİ’ye burada istediği gibi imarla oynama hakkı veriyoruz. TOKİ kendisine ait alanlarda istediği gibi imar uygulaması yapıyor. Bunun örneği de var. Zağnos Vadisinide biz aynı yıllarda devir etmiştik TOKİ benim itirazıma rağmen 13 – 14 katlı bloklar yapmaya başladı. O zaman itirazlarla 2 kat tıraşlanmıştı. Burada imar haklarının tümünü ona veriyoruz. Çünkü zaten parayı TOKİ vermiş. Yer TOKİ’nin. Biz belediye olarak bu işin sekretaryasındayız. Fakat burada anladığım kadarıyla TOKİ kurnazlık yapıyor, “bunlara bana devredin. Kanun çıkmış orada istediği gibi imar uygulaması yapıyor” Meclis ve belediye olarak oraya müdahale edemeyiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Bu 2 kurum arasında iş birliği modeli. Parayı TOKİ ödüyor, biz adına kamulaştırıyoruz. Kamulaştırma bitince bedelsiz devrediyoruz. Bu yer TOKİ’ye geçtikten sonra TOKİ’nin bu alanda istediği gibi imar planı yapacağı endişesine de mahal yok. Şuanda orada proje çalışması başladı. 1 etabın 1. Bölümü dediğimiz uç kısmında. Orada proje çalışmasını biz yakından takip ediyoruz. Bize gelecek, biz bakacağız, emsallerine vs. bakacağız. Biz onaylayacağız. TOKİ onaylamayacak” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise, “Benim söylemimde örneği var. Daha önce Trabzon belediyesinde bu yüksekliklerle beraber meclis kararı almıştık. Zağnos Vadisi TOKİ’ye devredildikten sonra hem vadi içinde hem de karşıda 13 – 14 katlı binalar var” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “TOKİ’nin münhasıran plan yapma yetkisi olduğunu biliyorum. Biz, yoğun emsaller ve kat artışına müsaade etmeyeceğiz. Bu şeffaf bir proje olacak. Orayla ilgili yapılacak projeyi sizde göreceksiniz. O bakımdan bunun projesinin şehir tarafından kabul edilmesinin önemi arz ediyor. O şekilde yüksekliği bizde kabul etmeyiz. Bu mülk devri. Tapu devri.. Bir sıkıntı olmaz merak etmeyin” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*