Konut Kredisi Faiz Oranları Düşemeye Devam Ediyor!

Konut Kredisi Faiz Oranları
Konut Kredisi Faiz Oranları

Türkiye bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren kamu ve özel bankaların konut kredilerinde uyguladıkları faiz oranı indirim kampanyaları devam ediyor. Kamu bankalarının haziran ayında başlattığı yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi kampanyalarına büyük ilgi devam ederken, özel bankalar da indirim kampanyalarıyla vatandaşlara cazip seçenekler sunuyor.

Garanti BBVA konut kredisi faiz oranında indirim yaptı.

Garanti Konut Kredisi Faiz Oranında İndirim Yaptı Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın haziran ayından bu yana ortaklaşa olarak devam ettirdiği 0,99 faizli konut kredisi, hayallerindeki eve kavuşmak için konut kredisi kullanacak vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ederken, Garanti BBVA da müşterilerini sevindirecek kampanyalar düzenliyor.

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi faiz indirimi yarışına dahil olan Garanti BBVA konut kredisi faiz oranını yüzde 1.15 seviyesinden yüzde 1.12 seviyesine indirdiğini duyurdu. Bu faiz oranı indirim kampanyası ile birlikte 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan vatandaş, bankaya aylık bin 519 lira geri ödeme yapacak.

Kredisi Faiz Oranları Düşmeye Devam Edecek Mi?

Hayallerindeki eve sahip olmak için bankalardan konut kredisi kullanmayı planlayan vatandaşlar, bankaların faiz indirimi kampanyalarının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Mevcut durumda müşterilerine uygun konut kredisi veren Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın uyguladığı yüzde 0,99 konut kredisi faiz oranı düşecek mi sorusu vatandaşlar tarafından son dönemde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Haziran ayından bu yana kullanılan yüzde 0,99 faiz oranı uygun konut kredisi olarak verilirken bu oranın düşüp düşmeyeceği merak ediliyor.

Bankalar arasında en uygun konut kredisi veren banka ise yüzde 0,98 faiz oranı ile ING Bank olması dikkat çekiyor. Halihazırda kamu bankaları tarafından anlaşmalı konut kredisi olarak yüzde 0,79 faiz oranı kullanılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar sadece kamu bankalarının anlaşmalı olduğu firmalar için değil tüm konut kredisi ürünlerinde yüzde 0,79 faiz oranı kullanılmasını talep ediyor.

Bankaların Konut Kredisi Güncel Faiz Oranları Listesi

  • ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.98 Ziraat,
  • Halkbank ve Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.99
  • Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 0.99
  • Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.09
  • İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.10
  • Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.15

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*