Tapusu Olanlar Dikkat! e- Devlet Üzerinden Bunu Yapmazsanız Ev, Arsa ve Dükkanınız Satılabilir !

Tapusu Olanlar Dikkat
Tapusu Olanlar Dikkat

Tapu dairelerinde sahte dublör ile satış işlemleri arttı

Vatandaşın evi, arsası, işyeri üzerine kayıtlı hangi taşınmazı varsa sahte evraklarla satılıyor. E-Devlet üzerinden bunu yapmayanların tapusu elden gidiyor!

Vatandaşın bilgilerini ele geçiren kişiler sahte kimlik belgeleri ile tapudan dublör kullanarak taşınmaz satışı yapıyor, eviniz, arsanız, işyeriniz, araziniz sizden habersiz satılabilir, elden çıkabilir.  Kimliğini Kaybetti, 50 Milyon Liralık Arazi Elden Gitti 75 yaşındaki Mehmet Ali Cengiz kimliğini kaybetti. Bursa’da yaşayan yaşlı adam kimliğini kaybettikten sonra adına kayıtlı olan 4 arsası kendisinden habersiz tapuda sahte dublör ile satıldı. Yaşlı adam bir tesadüf eseri kendisini tanıyan emlakçıdan arsalarını neden sattığını sorması üzerine sahte satışı öğrendi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığını, yapılan sahte satışın iptal edileceğine inandığını söyledi.

Tek Bir SMS İle Tapunuzu Takip Edin

Son dönemde sık sık tapu dolandırıcılığı haberleri gelmeye devam ederken konu hakkında uyarı yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı “Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette ‘Tapu Telefon Bilgileri Beyan’ kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor.

Cep telefonlarına ‘Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde … sıra no ile işlem yapılmaktadır’ şeklinde otomatik SMS gönderiliyor. İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı” diyerek tek bir SMS ile tapuların koruma altına alınabileceğini söyledi.

E-Devlet Üzerinden Hangi Tapu İşlemleri Yapılabiliyor!

  • Tapu Bilgileri Sorgulama,
  • Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama,
  • Elektronik Belge Yönetim Sistemi Belge Doğrulama,
  • Tapu Taşınmaz Beyan, Tapu Telefon Bilgileri Beyan’ı,
  • “Kimlik Doğrulama Hizmetleri Başlığında” Satış İşlemi Başvurusu,
  • Tapu Kayıt Belgesi,
  • Tusaga-Aktif Sistemi Kullanıcı İşlemleri,
  • Web Tapu İşlemleri,
  • “Kuruma Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığındaysa; Satış İşlemi Başvurusu ve Tapu Kayıt Belgesi işlemleri e devlet üzerinden yapılabiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*