TOKİ’den ev aldı, yıkanmak için çocuklarına gidiyor

TOKİ’den ev aldı
TOKİ’den ev aldı

“TOKİ’DEN EV ALDIM DERT SAHİBİ OLDUM”

Yaklaşık 3 ay önce TOKİ’den aldığı eve taşınan Adem Yalçın, bina asansörünün çalışmaması ve doğalgazın bağlanmamasından dolayı mağduriyet yaşadığını söylüyor.

Diyarbakırlı 76 yaşındaki işçi emeklisi Adem Yalçın, yaklaşık 2 yıl önce ev sahibi olma hayaliyle Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) başvuruda bulundu. Yalçın’ın deyimiyle serüveni başvuru sonucunda ev almaya hak kazandığı andan itibaren başlıyor.

Kendilerine “9 ay sonra evleri teslim edeceğiz” denildiğini ama sonrasında sözleşmede 36 ay sonra teslimat olduğunu öğrendiklerini söyleyen Yalçın, 2 yıl sonra hayal ettiği eve kavuşuyor. 808 konutluk TOKİ evleri diye adlandırılan alandaki evine giden Yalçın, karşılaştığı durumu şu sözlerle ifade ediyor: “Eve gittik, hiçbir şey yoktu. Su, elektrik, doğalgaz, asansör hiçbiri kullanılır durumda değil. Binada evi olan herkes eksikliklerini yazdı. Öyle ki çok uzun bir liste çıktı. Gidip listeyi yöneticilere verdik. Yöneticiler, “Tamam, hepsini yapacağız” dediler. Ama hiçbir şey yapmadılar. Su olmadığı için toplandık, yürüyüş yaptık. Güvenlik görevlileriyle karşı karşıya kaldık, arbede çıktı. Su ondan sonra bağlandı. Su tesisatı biz eve girdikten sonra bağlandı. Öncesinde ne musluk vardı ne başka bir şey.”

“ASANSÖRLER ÇALIŞMIYOR”

Oturduğu 6 katlı apartmanın asansörünün çalışmadığını söyleyen Yalçın, “4’üncü katta böbrek hastası bir kadın var. Sürekli diyalize gidiyor. Çocukları onu kucaklayarak aşağıya indirip yukarı çıkarıyorlar. İnsanlar bu eziyeti çekiyorlar, yazık değil mi? Neden kimse bir şey yapmıyor. Benim evim 1’inci kat ama diğerleri yüksek katta oturuyorlar. Bu insanları yazık değil mi? Asansörü yapmaları için konuştuğumda her seferinde “hırsız kabloları çaldı” diyorlar. Sürekli hırsız kabloları mı çalıyor? O zaman kablolar bu kadar kolay çalınabiliyorsa hırsızlar TOKİ’nin içindedir. Bu söylediklerimi onlara da söyledim” diye konuştu.

“EVİN TEMELİ SAĞLAM AMA İŞÇİLİK SIFIR”

Evin temelinin sağlam olduğunu ama ekstra işçilik isteyen tüm ayrıntıların oldukça kalitesiz olduğunu dile getiren Yalçın, “Kapı ve pencere camlarını sabitlememişler. Kapıyı kapattığınızda çerçeveden çıkacakmış gibi gürültü çıkıyor. Giriş kapısındaki camlardan biri bu nedenle kırık. Yetkililere “Yapın” diyoruz. “Tamam” demelerine rağmen kimsenin yaptığı yok” dedi.

BANYO YAPMAK İÇİN ÇOCUKLARININ EVİNE GİDİYOR

Doğalgaz olmadığı için ısınmada ve sıcak suda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu: “katalitik ve klimayla ısınıyoruz. Onları da çok açınca elektrik faturamız çok yüksek oluyor. Birde evimiz var ama evimizde banyo yapamıyoruz. Eşimle beraber çocuklarımızın evine gitmek zorunda kalıyoruz. Biz evi çocukların evinde banyo yapalım diye mi aldık diye bazen düşünüyorum. TOKİ’den büyük umutlarla ev almıştık ama öyle olmadı.”

TOKİ’den aldıkları ev ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Yalçın, kendisi ve komşularının daha fazla mağdur olmaması için yetkililerin çalışmasını istediğini söylüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*