TOKİ’den kurasız ev müjdesi!

TOKİden kurasız ev
TOKİden kurasız ev

TOKİ milyonlarca kişiyi ev sahibi yaptı

TOKİ çekilişsiz kurasız, ilk gidenin öncelikli olacağı bir projeyi hayata geçirecek. 22 ilde satılacak olan evler için son başvuru tarihi 31 Aralık olacak. 20 yıla kadar vade seçeneklerinin sunulacağı TOKİ konutlarında kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün olacak.

TOKİ , son olarak 50 bin sosyal konut satışını tamamlamıştı. Dar gelirlileri kira öder gibi ev sahibi yapmak hükümetin en öncelikli gündemlerinde biri durumunda. Başkan Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta vatandaşların ev alması için uygun çalışmaların yapılmasını dile getiriyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, dar gelirliler için tarihte görülmemiş oranda düşük bir faiz oranı ile kampanya başlatılacağını duyurmuştu. Bu çalışmanın detayları henüz belli olmazken, TOKİ kurasız, çekilişsiz, öncelikli başvuru ile 22 ilde konut satacak. Konutlar için son başvuru 31 Aralık’ta yapılacak.

22 İLDE BÜYÜK FIRSAT

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından açık satış yöntemi ile satışa sunulan konutların başvuruları devam ediyor. 22 ilde bin 903 konut, başvuru önceliğine göre açık satış ile satılıyor. Projelere göre farklılık gösteren konutların fiyatları 96 bin liradan, taksitleri ise 335 liradan başlıyor.

TOKİ konutları kurasız ve başvuru önceliğine göre satıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar 31 Aralık tarihine kadar ilgili bankalara müracaat ederek konut sahibi olabilecekler.

TOKİ’nin dar gelirli vatandaşlara yönelik satışa sunmuş olduğu 2+1 konutlara başvuru yapacak vatandaşların;

  • Daha hiç konut sahibi olmaması,
  • Daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor.
  • 25 yaşını doldurma şartı da aranıyor.
  • Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması
  • İl nüfusuna kayıtlı olması
  • Aylık hane halkı gelirinin, net 5 bin 500 TL’den fazla olmaması gerekiyor.

Orta gelirli vatandaşlara yönelik satışa sunulan 3+1 nitelikli konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olması şartı gerekiyor.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*