TOKİ’nin Kentsel Dönüşüm Projelerinde Aranan Özellikler Nelerdir?

TOKİnin Kentsel Dönüşüm
TOKİnin Kentsel Dönüşüm

TOKİ YENİLEME PROJELERİNDE ARANAN ŞARTLAR

TOKİ tarafından gerçekleştirilmesi istenen dönüşüm yenileme projelerinde konutların bazı özelliklere sahip olması istenir. TOKİ’nin üstlendiği görevler arasında dönüşüm ve yenileme projeleri de bulunuyor. TOKİ tarafından dönüşüm ve yenileme projelerine ilişkin olarak yapılan bilgilendirme açıklamasında;

TOKİ’nin planlı kentleşme ve konut seferberliği kapsamında yürüttüğü uygulamalardan birinin de belediyelerle işbirliği içinde gerçekleştirdiği Gecekondu Dönüşüm/Kentsel Yenileme projeler olduğu ifade edildi. TOKİ tarafından üstlenilen yenileme projeleri ile şehirlerin bozuk ve sağlıksız alanlarının yeniden kentin güzelliklerine dahil edilmesinin amaçlanıyor. Bu projeler ile konut ve gerekli sosyal donatı yapılarının (okul, kreş, spor salonu, dini tesis, sağlık tesisi, ticaret vb.) ada içi altyapı ve inşaat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Teknik verilere bağlı olarak (jeolojik durum, zemin özellikleri, depremsellik, tarihi ve doğal miras); tasfiyesi zorunlu alanlar, afet bölgeleri ile kentsel arazi değeri yüksek ancak yapılaşma kalitesi düşük ve kentsel kimliğe uyumsuz alanlar bu projelere konu edilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*