Ziraat Bankası kredi faiz oranı yenilendi! İhtiyaç konut, ve taşıt kredisi faizi oranları düştü.

Ziraat Bankası
Ziraat Bankası

Kasım ayında konut kredisi faiz oranları ne kadar olacak?

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,17 olarak güncellendi. Taşıt kredisi faiz oranı yüzde 1,25 faiz oranı ile yüzde 1,19 seviyesine çekildi. Ziraat Bankası’nın önümüzdeki hafta içinde hem konut, hem taşıt hem de ihtiyaç kredisi ürünlerinde uyguladığı faiz oranlarında indirim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Uygun faiz oranı ile ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi çekmek isteyenler Ziraat Bankası’nın yeni kredi paketlerini bekliyor… Peki Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar, ihtiyaç kredi faizleri düşecek mi son dakika, en uygun konut kredisi faiz oranları, kredi faizleri son durum ne? Merkez Bankası’nın düzenlediği PPK toplantısının ardından açıklanan faiz indirimi kararı sonrasına Ziraat Bankası öncülüğünde kamu bankaları, %0,99 faiz oranlı konut kredisi kampanyası başlatarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Ziraat Bankası Yeni Kredi Paketlerini Açıklayacak

Fakat Merkez Bankası tarafından yapılan ikinci faiz indiriminden sonra Ziraat Bankası bu faiz oranını düşürmedi. Ancak son faiz indirimi kararının ardından kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Ziraat Bankası’nın önümüzdeki hafta içinde yeni kredi paketlerini açıklaması bekleniyor. Özellikle konut kredisinde uygulanacak faiz oranını merak eden vatandaşlar Ziraat Bankası’nın kasım ayı itibarıyla başlatacağı kampanyalarda %0,79 faiz oranı uygulayacağı öngörülüyor.

Konut Kredisinde %0,69 Faiz Oranı Görülür Mü?

Ziraat Bankası konut kredisinde uygulanan faiz oranı %0,99 olarak devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası’nın düzenlediği PPK toplantısının ardından açıklanan faiz indirimi kararı sonrasına Ziraat Bankası öncülüğünde kamu bankaları, %0,99 faiz oranlı konut kredisi kampanyası başlatarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Merkez Bankası’nın faiz oranını 24’ten 19.75’e düşürmesinin ardından, faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesi Ziraat Bankası’ndan geldi. Banka konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1’in altına kadar düşürdü. Ziraat Bankası 500 bin TL’ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası faiz oranına dair açıklamasını vatandaşlarla paylaştı. Açıklamaya göre; 500 bin TL’ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin – 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*