5 müteahhit Kanal İstanbul’dan arsa kapattı

Kanal istanbul
Kanal istanbul

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, iktidara yakın 5 müteahhitin Kanal İstanbul güzergahında çok sayıda arsayı kapattığını ifade etti. Gökhan Zeybek, “5 büyük müteahhitin bu bölgede arazi kapattığına ilişkin bilgiler de tarafımıza iletilmiş durumda” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet değişikliklerine ilişkin olarak, “Burada tabi sayın cumhurbaşkanı 2011 yılında Kanal İstanbul geçeceği güzergahı ben ve çok yakın çevremdeki insanlar biliyor dediğinde anlaşıldı. Bu araziyi toplayanlar içinde Katarlıların ya da Arap sermayesinin olması bu bilginin özel olarak iletildiği anlamına gelir. Çünkü son dönemlerde yaygın ve bir moda oldu bu: İktidar çevreleri rant projesi hayata geçireceklerse önce bunu yerli işbirlikçisi olan müteahhite, yakın aile çevresine, eş dost, akrabaya sonra da yurt dışında iş yaptıkları sermaye gruplarına iletiyorlar.

Yerli ve milli diye ortaya çıkmış anlayış aslında Tank Palet Fabrikası’nı Katar ordusuna satması gibi buradaki arazileri yabancılara imar geçeceğini söyleyerek düşük fiyatla aldırması da onların yerli ve milli olması konusunda bize ve topluma bir bilgi veriyor” dedi.

Son 10 yıl içinde 2011-2020 arasındaki dönemde bu bölgedeki imar hareketinin geçeceği güzergahta arazi sahiplerinin nasıl el değiştirdiğini Türkiye’deki sanayicilerin iş adamlarının nasıl yer sahibi olduklarının açıklanması gerekir. Biz bunu bilmeliyiz ki bu projenin arkasındaki derin ilişkileri daha rahat çözelim. Bizim elimizde de çok sayıda bölgedeki yurttaşlarımızdan gelmiş olan belgeler var. İktidara çok yakın müteahhitler, 5 büyük müteahhitin bu bölgede arazi kapattığına ilişkin bilgiler de tarafımıza iletilmiş durumda” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*