Hak sahipliği belgesi nedir? Toki hak sahipliği belgesi nereden alınır?

Hak sahipliği belgesi
Hak sahipliği belgesi

Hak sahipliği nedir? TOKİ hak sahipliği belgesi nereden alınır ve e-Devlet Hak sahipliği belgesi çıkarma başlıklı haberleri araştırılmasına hız verildi.

TOKİ’nin yeni kampanyası kapsamında hak sahipliği başvurusu yapılması gerekiyor. Hak sahipliği belgesi ise SGK, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine gidilerek veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. TOKİ’nin son kampanyasından olan faizsiz kredi avantajlarından yaralanabilmek için öncelikle hak sahipliği belgesi gerekmektedir. Alınan bu hak sahipliği belgesi sonrasında Ziraat Bankası’na başvuru yapılması gerekmektedir. T

OKİ faizsiz konut kredisi bulunulan şehir kredisinde herhangi bir kısıtlama bulunmaması, ayrıca tapunun da en fala bir yıl önce alınmış olması yeterli sayılıyor. Kullanılacak şehir kredisi ile istenilen şehir ve istenilen büyüklükte konut alınabiliyor.

Her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü’nce Türkiye geneli için ilan edilen kredi miktarı ve yıllık fiyat artış oranı kadar miktar arttırılmaktadır. TOKİ’nin 2018 yılı faizsiz konut kredisi için belirlediği miktar 114.000 TL’dir. Kredi için belirlenen geri ödemeler hak sahibinin maaşının ¼’ü kadardır. Alınan bu krediye herhangi bir faiz uygulanmaz ve kredinin vadesi borcun tamamının ödendiği süre olarak belirlenir.

18 Mayıs’ta son bulan TOKİ borç kapatma kampanyası için 2. Kez 21 Eylül itibari ile başvurular başlayacak. Her yıl düzeli olarak yapılan TOKİ indirim kampanyası 2018 yılında 2. Kez yapılacak.

19 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek olan kampanya kapsamında TOKİ’ye borcu olan vatandaşların borçlarında %24’lük indirim uygulanacak. TOKİ %24 indirim 2018 kampanyasında borcunu erken kapatarak tapusunu bir an önce almak isteyenler faydalanabilecek.

TOKİ erken ödeme kampanyası taksit ödemeleri 2017 Haziran ayı sonuna adar başlamış olan konut ve işyeri sahiplerini kapsayacak. Geri ödemeleri devam eden TOKİ sahiplerinin de yaralanabileceği peşin ödeme indirimleri kampanyası bütün borç bakiyesini kapatamayacak olanları da kapsamaktadır. TOKİ’ye olan borcunun tamamını veya borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla peşin ödeme yapanlara %24 indirim uygulanacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*