İndirimli Konut için son hafta!

İndirimli Konut
İndirimli Konut

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bir hafta sonra

sona eriyor.

Tüketici bir hafta içinde konut sahibi olduğu takdirde yüzde 18 olan KDV’yi yüzde 8, yüzde 4 olan tapu harcını ise yüzde 3 olarak ödeyecek. Uygulanan indirimlerle beraber 500 bin liralık bir konutun KDV oranı yüzde 18’den 8’e düştüğünde ödenecek tutar 90 bin lira iken, 40 bin liraya iniyor. Aynı konut için indirimden önce tapu harcı 20 bin lira olarak ödenirken verilen teşvikle beraber bu rakam 15 bin liraya düşüyor.

Yeni yıl itibarıyla indirimlerden yararlanamayacak tüketiciler aynı konut için 52 bin 500 TL daha fazla vergi ödemesi yapacak. Sektör temsilcileri de faiz indiriminden sonra satışları en olumlu etkileyen unsurun KDV ve tapu harcı teşviği olduğu ve bu indirimlerin kalıcı olması gerektiği görüşünde birleşiyor. Konut piyasasında hiçbir zaman bu kadar fırsatın aynı anda sunulmadığını belirten temsilciler, ev alacakların bu teşvikleri kaçırmaması gerektiğini söyledi.

Konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar arasındaki en uygun oran (yüzde 0.98) üzerinden 300 bin liralık tutarda konut kredisi kullanıldığı takdirde, toplam ödeme 511 bin 513 lira olurken aylık taksitler de 4 bin 262 liraya iniyor.

Bankaların faiz indirimi yapmadan önceki uygulanan oranlarla (ortalama yüzde 1.1) 300 bin liralık tutar için geri ödeme 541 bin 773 lira, aylık taksit ise 4 bin 514 liraya geliyordu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*