Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No 395 Değiştirildi!

Milli Emlak Genel Tebliği
Milli Emlak Genel Tebliği

Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 324)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 395) 5 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Resmi Gazete ile yayımladığı yeni tebliğ ile beraber Milli Emlak Genel Tebliği’ni değiştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 324)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 395)

MADDE 1 – 26/4/2009 tarihli ve 27211 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 324)’nin “II. GENEL ESASLAR” başlıklı kısmının “8. İhale usulü” başlıklı bölümünün ikinci fıkrasında yer alan (c), (ç) ve (d) bentleri yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiş ve aynı fıkranın son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. “ı) Çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin en uygun şekilde korunması, kullanılması, izlenilmesi, proje geliştirilmesi, iyileştirilmesi ile çevre kirliliğinin önlenmesi amacı ile faaliyet gösteren Türkiye Çevre Koruma Vakfına (TÜÇEV) veya bu Vakfın kuruluşlarına,

MADDE 2 – Aynı Tebliğin “II. GENEL ESASLAR” başlıklı kısmının “14. Bedellerin tahsili” başlıklı bölümünün (A) maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “, sonraki yıllar için ise sözleşmesine göre tespit edilecek bedele yüzde elli oranında indirim uygulanmak suretiyle” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkranın ikinci cümlesinde yer alan “uygulanmayacak ve sözleşme gereğince alınması gereken bedelin yüzde ellisinin tahsiline devam edilecektir.” ibaresi “uygulanmayacaktır.” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*