Ön Onaylı Kredi Nedir?, Ne Anlama Gelir, Nasıl Kullanılır?

on onayli kredi nedir ne anlama gelir nasil kullanilir
on onayli kredi nedir ne anlama gelir nasil kullanilir

Her vatandaş kolayca, kendine en uygun ortam üzerinden ihtiyaç kredisi başta olmak üzere pek çok kredi paketine başvuruda bulunabilir. Peki Ön Onaylı Kredi nedir, ne anlama gelir, nasıl kullanılır sorularının yanıtını haberimizden okuyabilirsiniz.

Kredinizi nereden, nasıl kullanırsınız?

Bankalar tarafından verilen bu krediler, müşteri beyanı üzerinden sistem tarafından kredi notları baz alınarak otomatik olarak değerlendirilmektedir. Kredi notunun iyi olması ile birlikte kredi anında onay görmektedir. Hızlı ve etkili olarak bankalar tarafından kullanımda olan kredilerdir. Genel olarak bu ve benzeri kredilere banka şubesine gitmeksizin, internet ortamından online olarak ya da SMS yöntemi ile, ihtiyaç kredisi başvruları gibi mobil kanallar üzerinden yapılan başvuruların ilk etap değerlendirmesi sonucu kullandırılan krediler olarak bilinir. Günün herhangi bir saatinde, online veya SMS yöntemiyle ön onaylı kredi seçeneğinden faydalanılabilir.

Ön onay aldığınız kredi için belki de şubeye gitmeden hızla banka şubenizden kredinizi kendiniz onaylayabilirsiniz. Başvurunuzu yapmanızın hemen peşinden gelen ön onaylı krediniz hazır mesajı ile birlikte işlemi sonlandırmak, kredinizi kullanmak için yapacağınız işlemler var. Başvuruda bulunan vatandaş, ilgili krediye yaptığı başvuru sonrası, evrakları ile kendisine en yakın olan şubeyi ziyaret ederek evraklarını teslim etmek suretiyle, ön onay kredi mesajı ile kredisini kullanabilir. Kredi başvurusunda bulunurken verdiği bilgiler doğrulanmak zorundadır. Bunu yapabilmek için ise gerekli evraklarla şubenin yolunu tutmak gerek. Hazırlanan ilgili belgeler sayesinde vatandaş aynı gün içerisinde kredi kullanır.

Gelir belgeniz var ise, ön onaylı krediniz kullanıma hazır!

En önemli evrak ise gelir belgesi olarak öne çıkıyor. Çalıştığınız şirket üzeirnden aldığınız gelir belgesi sayesinde anında kredinizi kullanabilirsiniz. Kısacası, çalıştığınız şirket muhasebesi tarafından size verilecek maaş bordrosu üzerinde yazan tutar beyan edilir. Bu bilgiler birbiri ile tutarsa ön onaylı kredi banka tarafından aynı gün içinde müşterisine ödeme yapmak suretiyle kredi çıkmış olur.

Ön onaylı kredi için nasıl başvuru yapılır?

Bir ön onaylı kredi başvurusu yaparak kısa sürede sonucuna ulaşabilirsiniz. Peki nasıl başvuru yapacaksınız?

Bankanızın internet sitesine girerek kredi bölümlerinden gerekli tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Çalıştığınız banka şubesine giderek, bireysel müşteri temsilcisi ile görüşerek başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Bankanızın online internet şubesine giriş yaparak krediler bölümüne tıklayıp kullanmak istediğiniz ön onaylı krediyi hızla online olarak kullanabilirsiniz.

Bankaya ait müşteri hattı üzerinden veya SMS yöntemiyle başvuru yapılabilir.

Bankanızın hangi kanallarını kullandığınız ve bankanızın size sağladığı özellikler oldukça önemli. Onay işlemi oldukça kısa süre içerisinde cep telefonunuza mesaj yoluyla gelir. Böylece kredinizin onaylanıp, onaylanmadığını anında öğrenmiş olacaksınız.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*