Rekor başvuru yapıldı! TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman bitiyor?

TOKİ’nin Erzurum
TOKİ’nin Erzurum

TOKİ tarafından 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 bin sosyal konuta talep yağdı. 100 bin sosyal konut başvuruları kısa sürede 469 bine ulaştı. 336 bini aşkın kişi ise başvuru ücretini yatırdı. Müracaatların yüzde 60 3+1 konutlar oluşturdu.

TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman bitiyor?

16 Aralık Pazartesi günü başlayan TOKİ 100 bin konut başvurularına vatandaşlar yoğun talep gösterdi. 16 Aralık’ta 17 bin 506 kişi konut sahibi olmak için başvuru yaptı. Bugüne kadar başvuruların 469 bine ulaştığı öğrenildi. Başvuru işlemlerini henüz tamamlamamış vatandaşlar TOKİ başvuru şartları nelerdir sorusuna yanıt arıyor.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvuru tarihi 15 Aralık 2019-15 Ocak 2019 olarak duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, dar gelirli vatandaşlara yönelik, “100 Bin Sosyal Konut Projesi” kapsamında inşa ettirilecek konutlara başvurular, Dijital Türkiye Portalı (e-Devlet kapısı) üzerinden de yapılabilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir.

Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL
Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL

Başvurular; 3 kategoride kabul edilecektir;

  1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
  2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
  3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar;
Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.

.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*