Şehit Ailelerine Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Şehit Ailelerine Faizsiz
Şehit Ailelerine Faizsiz

Şehit ve Gazilere Özel Konut Kredisi Sunulan kredi fırsatlarından bir tanesi şehit ailelerine ve gazilere faizsiz konut kredisidir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yayınladığı yönetmelik ile şehit ailelerine ve gazilere faizsiz konut kredisi vermektedir. TOKİ’nin bu konut kredisinden faydalanmak isteyenler başvurularını Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirebilmektedir.

Başvuru için gerekli olan belgeler ise şunlardır:

  • Kimlik fotokopisi,
  • T.C. Emekli Sandığından alınan ‘Hak Sahipliği Belgesi’.
  • Şehit ailelerine ve gazilere faizsiz konut kredisi şartları yalnızca ‘Hak Sahipliği Belgesi’ edinme olarak belirlenmiştir. Bu belge ile Ziraat Bankası’na gidilerek konut kredisi başvurusu yapabilirler.
  • TOKİ’nin şehit ailelerine ve gazilere sağladığı faizsiz konut kredisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler de destek hatlarına ulaşabilmektedir.

Ziraat Bankası’nın TOKİ destek hattı 0850 281 00 00 iken,

TOKİ’nin bizzat kendi sağladığı destek hattı Alo TOKİ; 444 86 54 telefon numarasıdır.

HalkBank Vefa Kredisi

Halk Bankası’da şehit yakınlarına ve gazilere uygun kredi fırsatı veriyor. Vefa kredisi faizsiz olmasa da masrafsız kredi seçenekleri sunuyor. Şehit yakınları ve gazilere bireysel ihtiyaçları için sunulan Vefa İhtiyaç Kredisi 50.000 TL’ye kadar 36 ay vadelendirme seçeneği ile masrafsız kredi veriyor. HalkBank’ın bu kredisinden sadece şahadet belgesi olan şehit yakınları (anne, baba, eş ve çocuklar) ile muharip gazi ve malul gazi belgesi olan gaziler ve bu belgeleri ibraz edebilen kişiler yararlanabilmektedir.

Aylık faiz oranı ise 2,61 olarak belirlenmiştir. Vefa İhtiyaç Kredisi’nden faydalanmak isteyenler en yakın Halkbank şubesine giderek başvurularını gerçekleştirebilmektedir.

Bu kredi için gerekli olan belgeler ise şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı,
  • Gelir belgesi,
  • Şahadet belgesi,
  • muharip gazi belgesi ya da malul gazi belgesi.

Şehit Ailelerine ve Gazilere Faizsiz Kredi 2020 Bakanlıklar ve bazı sendikalar şehit yakınlarına ve gazilere hizmetlerinden dolayı imkanlar sunmaktadır. Bu imkanlarla istihdam ve eğitim gibi konularda destekler verilmektedir. Bankalar ise şehit ailelerinin ve gazilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kredi olanakları sağlamaktadır. Şehit yakınlarına ve gazilere sunulan bu kredi imkanları TOKİ’nin Ziraat Bankası iş birliğiyle yürüttüğü faizsiz konut kredisi fırsat ve Halkbank’ın Vefa İhtiyaç Kredisi’dir. Bu kredilere başvuru yapmak isteyenler ise başvuru için gerekli belgelerle beraber banka şubelerine gidip kredi talibinde bulunmaları gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*