TOKİ İstanbul Tuzla başvuruları kapandı

TOKİ Tuncelide
TOKİ Tuncelide

TOKİ’nin İstanbul’da yapacağı ve 2020 yılında inşaatı başlayacak olan projeleri için başvurular alınmaya başladı. Yaklaşık olarak 1 haftadır devam eden başvurularda, Tuzla için talep toplama başvurusu kontenjanın dolması sebebiyle kapandı.

2020 TOKİ başvuruları arasında bulunan Tuzla’da yatay mimari ile yapılacak olan Tuzla TOKİ projelerinde kontenjan tamamen doldu. e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda 100.000 bin kotası bulunan Tuzla TOKİ’de tamamen doluluk oranına ulaşıldığı için Tuzla başvurulardan çıkarıldı. Yetkililer, 100.000 bin kota sınırını kaldırmaz ise 15 Ocak tarihine kadar Tuzla başvuruları yeni başvurular arasında bulunmayacak.

BAŞAKŞEHİR TOKİ PROJESİ İPTAL EDİLEBİLİRTOK
İstanbul Tuzla’da yapılacak olan başvurulara olan yoğun ilgiden dolayı Tuzla’ya yeni bir TOKİ projesinin yapılacağı kesinleşti fakat Başakşehir’e aradan geçen 1 haftaya rağmen daha 500 başvuru yapıldı. E-devlet üzerinden güncel başvuru adedini görüntüleyebilirsiniz. 2020 yılında yapımına başlanacak olan projeler 36 ay içerisinde mal sahiplerine teslim edilecek. Yeterli oranda talep alınmazsa projenin iptal edilmesi de söz konusudur. Bu sebeple talep yeterlilik oranını Tuzla için sağlandı fakat Arnavutköy ve Başakşehir projelerinde toplamda 5 binin altında başvuru var.

TUZLA TOKİ BAŞVURUSU AÇILACAK MI?
TOKi tarafından belirlenen 100.000 talep sınırının kaldırılması şuan için söz konusu değildir. Başvuruların açılması için binlerce kişi bekliyor fakat yapılacak olan konutların, başvuru yapan 100.000 kişi arasından seçileceğini de söyleyelim. TOKİ ile ev sahibi olacak kişilerin İstanbul için Arnavutköy yada Başakşehir ilçelerini tercih etmesi gerekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*