CHP’liler, Kanal İstanbul güzergahında arsa topluyor

CHPliler Kanal İstanbul güzergahında
CHPliler Kanal İstanbul güzergahında

Kastamonu Milletvekili ve denizcilik sektöründe gösteren iş adamı Murat Demir, Kanal İstanbul projesinin denizcilik sektörü açısından değerlendirmesini, Ekrem İmamoğlu’nun “Ya Kanal, ya İstanbul” söyleminin perde arkasını, projenin Türkiye ekonomisine katkısını, projeye karşı çıkan kişilerin gündeme getirdiği rant iddialarını, projeyle birliktekaynaklarınıngöreceği veriskinin artacağı iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“GEMİLERİN BOĞAZDA BEKLEMESİ BÜYÜK BİR PROBLEM”

Kanal İstanbul projesini denizcilik sektörü açısından değerlendiren Murat Demir, gemilerin İstanbul Boğazı’nda beklemesinin denizcilik sektöründebirolduğuna belirtti.

“GELECEKTE BÜYÜK KAZANIMLAR GETİRECEK”

Demir, projenin Türkiye’nin ekonomisinekatkılar sağlayacağını ve İstanbul Boğazı’ndatrafiğinin azalacağına dair ülkeye gelecektekazanımlar getireceğine vurguladı.

“MONRÖ İLE HİÇ ALAKASI YOK”

Uzun bir süredir tartışılan projenin Montrö Sözleşmesi’ni geçersiz kılacağına dair ise “Montrö ile hiç alakası yok. İstanbul Boğazı cazibesiyle geçiş güzergahlarını çok daha aktif hale getirecek” diyen Demir, Montrö Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu savunanlara karşı çıktı

“KANAL İSTANBUL PROJESİNİN YAPILACAĞI YERDE ARSA ALMAYA ÇALIŞAN CHP’LİLER VAR”

Murat Demir, Ekrem İmamoğlu ile projeye karşı çıkan kişilerin gündeme getirdiği rant iddialarına ise “Kanal İstanbul projesinin yapılacağı yerlerde arsa almaya çalışanisim bildiğim CHP’liler var” sözleriyle tepki gösterdi.

“İSTANBUL’U KARADENİZ’DEN MARMARA’YA BAĞLAYACAK BİR PROJEDİR”

Kanal İstanbul’un Karadeniz’den Marmara’ya bağlayacak bir proje olduğunu söyleyen Demir, “40 kilometre uzunluğunda, 150 metre genişliğinde ve 25 metre dip derinliğe sahip bir kanal olması değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanımız tarafından da bunlar belirtildi. Bilindiği üzere Karadeniz’den Marmara’ya çıkacak bir kanal olacak. Şuanda güzergahın nasıl olduğunu kimse bilmiyor, net değil. Sonuç olarak İstanbul’un Karadeniz’den Marmara’ya bağlanacak ve etrafında da yakın bir bölgede yerleşim alanlarının oluşturacağı bir projedir” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL BOĞAZI’NDA SÜREKLİ BİR GEMİ BEKLEMESİ VAR”

İstanbul boğazında sürekli birbeklemesinin olduğuna işaret eden Demir, “Ticaret gemileri sürekli Marmara’dan Karadeniz’e, Karadeniz’den Marmara’ya giriştebekleme süreleri, tankerler hariç kuru yük gemileri için 13-14 saati buluyor. Tankerlere baktığımız zamanda 30 saati buluyor. Bunları güne vurduğunuzbirçok2-3 gün hatta 5-6 güne bekleme süresi çıkan gemiler var. Güney’den Kuzey’e 8 saat geçiş izni veriliyorsa, o 8 saatten sonraki süreçte de Kuzey’den Güney’e veriliyor. İstanbul Boğazı şuanda ülkemizin en muhteşem turizm merkezlerinden bir tanesi. Yurtdışından gelen insanlar, İstanbul’da 3-4 saat bekleme süresi içerisinde boğazda illa bir gezintisi yapıyor. İstanbul boğazında teknelerinin yanıyolcu gemileri, balıkçı tekneleri, amatör balıkçılar, ayriyetten özel teknelerin dolaştığı bir yerden bahsediyoruz. Çünkü boğaz muhteşem bir yer. Boğazdan geçmek isteyen sayısı 40’dan aşağıya hiç düşmüyor. Kanal İstanbul, boğazdaki hem tehlikeyi hem detrafiğine ölçüde çözecektir” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ, 17 YILDA DEVASA PROJELERE GURURLA İMZA ATTI”

AK Parti hükümetlerinin 17 yılda projeleri hayata geçirdiğine dikkat çeken Demir, şunları söyledi: “Türkiye’de özellikle17 yılda çokprojeler hayata geçirildi. Tüneller, viyadükler, Avrasya Tüneli gibi, aklımıza gelmeyen devasa projeler imza atıldı. Kanal İstanbul projesine de devlet karar verdi. Gerekli çalışmalarını yaptı ve ihalesini yapıp işe başladı ve bitirdi. Önceatmasını yaptı, sonra açılışını yaptı ve bitirdi. Gururla buprojeleri hayata geçirdi. Kanal İstanbul projesinde de mutlak surette ihale aşamasına gelinene kadar zaten kamuoyuyla, halkımızla paylaşılan bir projedir. Ama detayını, ayrıntısını anlatmak bunlar biraz alacak işler, halkımızda projeyle ilgili bilmesi gereken her bilgiye de sahiptir”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*