Folkart Narlıdere Projesi Ödüle Layık Görüldü

Folkart Narlıdere
Folkart Narlıdere

İtalya’da Paysage Topscape’in düzenlediği uluslararası “EcoTech Green Awards” olarak isimlendirilen ödüller kapsamında, “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisi altında Folkart Narlıdere projesi ikincilik ödülüne layık görüldü.

Folkart Narlıdere projesinin “yenilikçi yaklaşım ve doğanın basit ve anlaşılabilir bir ‘mutlak kahraman’ olduğunu vurgulaması ve yeni bir mikrokozmos yaratmış olmasından dolayı” ödüle layık görüldüğü kaydedildi. Folkart Narlıdere, daha önce Architects 2010 European Property Awards / Highly Commended “Konut / Çok Katlı Yapılar” Ödülünü kazanmıştı.

FOLKART NARLIDERE GURURUMUZ

Folkart Narlıdere projesinin yeni bir ödül daha kazanmasının gururu yaşadıklarını kaydeden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Narlıdere projemiz sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en özel projelerinden biridir. İnşaatına başladığımız 2007 yılından yaşamın başladığı 2009 yılına kadar tüm ekibimizle özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Günümüzden yaklaşık 10 yıl önce yaşamın başladığı bir proje hala çok anlamlı ve özel bulunarak ödüle layık görülüyor. 2019 yılı sonlarına doğru ödül kazandık. Bu bizi gururlandırıyor. Projede emeği geçen başta Mimar Emre Arolat ve peyzajının tasarımında imzası bulunan Mimar Deniz Aslan olmak üzere, projede katkısı olan herkesi tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YENİLİKÇİ PEYZAJ

Deniz Aslan, “Mimari tasarımı Emre Arolat Architects’e (EAA) ait olan Narlıdere Evleri için, EAA ile birlikte çalışılan tüm projelerde olduğu gibi verimli bir tasarım ve üretim süreci gerçekleşti. Projenin hayata geçirilme aşamasında ise tasarım sürecine destek veren yapıcı tutumu ve bilinciyle Folkart Yapı, peyzaj projesi ve uygulamasına imza atılması için gereken her türlü desteği verdi. Peyzaj uygulamasından sorumlu Karaoğlu Peyzaj ise tüm süreç içinde aktif bir pozisyonda yer aldı. Peyzaj mimarisi ve özgün yaklaşımıyla İzmir’in seçkin projelerinden biri olan Folkart Narlıdere Konutları’nın peyzaj tasarımı, EcoTechGreen Ödülleri yenilikçi kent peyzajı kategorisi altında ikincilik ödülüne layık görüldü.” diye konuştu.

2018 Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri ile dünyanın en saygın ödülleri arasında yer alan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde (European Property Awards) 2 ayrı ödül kazandı.

Folkart Blu “5 yıldız” (5 STAR WINNER) olarak nitelendirilen “En İyi Çoklu Konut Mimarisi (Best Architecture Multiple Residence)” ödülünü almaya hak kazandı.

Folkart Hills Çeşme ise “Çoklu Konut Mimarisi (Architecture Multiple Residence)” alanında ödül aldı.

Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, peyzaj sektörünün en prestijli ödülü olarak gösterilen, bu yıl 3.cüsü düzenlenen Plant Ödülleri yarışmasında 2 ödül aldı.

2019 Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl sekizincisi açıklanan Türkiye İtibar Endeksi (TİE) verilerine göre Folkart, ülkemizin en itibarlı şirketleri arasında yer aldı

2019 Türkiye İtibar Akademisi (TİA) ile Yıldız Üniversitesi (YTÜ) İstatistik Bölümü’nün, Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) araştırmasından çıkan sonuçlara göre, Folkart markası sıralamada Altın Lig’te yer aldı.

Folkart Narlıdere, İtalya’da düzenlenen “EcoTech Green Awards” yarışmasında “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*