Gecekondulara TOKİ Sosyal Konut Projesi önerisi

Gecekondulara TOKİ Sosyal Konut
Gecekondulara TOKİ Sosyal Konut

CHP Meclis Grubu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde TOKİ’nin gecekondu mahallesinde konut yapması için girişimde bulunulmasını önerdi.

Kocaeli Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve Meclis Üyesi Haluk Koç, mecliste kritik bir önerge sundu.

Önergede şu ifadelere yer verildi: “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kocaelimizde 3000 Sosyal Konut Projesinin önümüzdeki yıllarda hayata geçireceğini duyurdu. İlimizde yapılacak Sosyal Konut Projesine, Çayırovamızın Emek ve İnönü mahallelerinde gecekondu bölgesinde uzun yıllardan beri oturan 40-45 yurttaşımızı, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizce; gerek TOKİ ile gerekse gecekondu sahipleri ile istişare ederek; Sosyal Konut Projesine bu yurttaşlarımızı da dahil edelim.

Gecekonduların enkaz bedelleri hesaba katılarak, Belediyelerimizin aynı mahallede yer tahsis edeceği bir alanda sosyal konutları yapabilirse, Çayırova’mızın uzun yıllardan beri devam eden kronikleşmiş bir sorununu el birliğiyle çözmüş oluruz. Önergemizin Büyükşehir meclisimizce, Çayırovamızda gecekondu da oturan yurttaşlarımız adına kabulünü arz ederiz.”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*