İzmir’in incisi Özdere’ye mermer ocağı yapılmasın?

İzmir’in incisi Özdere’ye
İzmir’in incisi Özdere’ye

İzmir’in Menderes İlçesi, Özdere Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlı Yarılgan Tepesi Mevkiine mermer ocağı yapılması planlanıyor.

İzmir Menderes Özdere;

  1. Özdere, İzmir’in Menderes İlçesi’nin onaylı tek turizm bölgesi.

  2. Mavi bayraklı plajlarıyla doğanın ve denizin buluştuğu turizm bölgesi.

  3. Ruhsat talep edilen bölge ormanlarla kaplı.

  4. Verimli topraklarıyla dünyaca ünlü satsuma mandalinasının yetiştiği Özdere’de turuncu renge mavi ve yeşilin binbir tonu eşlik eder. Mermer ocağının yapılışı bölgenin doğal güzelliğini tamamen mahvedecek.

  5. Bölge mandalina üretiminin yanısıra zeytin ve zeytinyağı üretiminde de çok önemli bir konumda ve zeytin bahçeleriyle kaplı.

  6. Ayrıca DSİ (Devlet Su İşleri) ’nin Cumhuriyet Mahallesi göleti yapılması planlanan mermer ocağına 2,5 km mesafede. Yer altı sularına ve gölete de zarar gelmesini istemiyoruz.

  7. En eski yerleşimin 7 bin yıl öncesine değin uzandığı Özdere bölgesi, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Geçmişte Kasura, Dioshieron ve Kesre isimleriyle bilinen bölge, 1960’lı yıllarda Özdere adını aldı.

  8. Günümüzde tatilcilerin gözde merkezlerinden biri olan Özdere, Ahmetbeyli ile birlikte 30 kilometreyi bulan sahil şeridindeki mavi bayraklı plajları, birbirinden güzel koyları, mavinin yeşille bütünleştiği doğası ve iklimiyle görülmeye değer güzellikte.

  9. Özdere Klaros, Kolophon ve Notion’un yanı sıra Adnan Menderes Havaalanı, Selçuk Efes Havaalanı ve Kuşadası’na yakınlığı nedeniyle de bir cazibe merkezi.

  10. Oteller bölgesi olarak da bilinen Özdere’de 4 tane 5 yıldızlı otel başta olmak üzere, otel, motel apart vs ile yazın nüfusunda ciddi artış yaşanıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*