Kanal İstanbul’dan arazi kapatan Arapların tapuları

Kanal İstanbuldan arazi kapatan
Kanal İstanbuldan arazi kapatan

Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu ve adresi Dubai’de görünen 3Noora Gayrımenkul Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin de 79 bin 81 metrekarelik arsa satın aldığını belirtildi.

Arnavutköy’de el değiştiren bazı büyük arazilerin yüzölçümü ile sahipleri sırasıyla şöyle:

1 – Shurak Al Ajdad Gayrımenkul Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş.: 125 bin 402 metrekare. Beş tapusu bulunan şirket İstanbul Ticaret Sicili’ne kayıtlı. Şirketin kuruluşu 15 Mayıs 2015 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanmış. Kuveyt uyruklu iki kurucusunun adı Mohammad Mad Almarzouq ile Khaled Issam Almarzouq

2 – Sulaiman Al Muhaidib: 99 bin 97 metrekare (beş tapu). Körfez Bölgesi’nin önemli yatırımcılarından Al Muhaidib, Suudi Arabistan’da kendi adını taşıyan şirketler topluluğunun patronu. Türkiye’yi çok seven Al Muhaidib, müteahhit Ali Ağaoğlu’nun davetiyle birkaç yıl önce ülkemize gelmiş. Maslak 1453 projesiyle ilgilenerek yapıyı gezmiş, hayvancılık yatırımı yapmak üzere de Erzurum’a gidip AKP’li belediye başkanınca ağırlanmış. Al Muhaidib yine yatırım yapmak üzere Fethiye’de de incelemelerde bulunmuş. Suudi iş insanının Türkiye’de büyük tutarlarda gayrimenkul ve enerji yatırımı yaptığı medyaya birkaç yıl önce yansımış.

3Noora Gayrımenkul Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş.: 79 bin 81 metrekare (2 tapu). Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu ve adresi Dubai’de görünen şirketin sahibi Ahmed Humaid Matar Altayer: Bu şirket de İstanbul Ticaret Sicili’ne kayıtlı. Şirketin kuruluşu 7 Temmuz 2017.

300 DÖNÜMDEN FAZLA

Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu üç girişimcinin üçünün de ne tesadüftür ki Kanal İstanbul hattındaki Arnavutköy’de büyük araziler satın alması, hep yazdığım gibi bu projenin “iri kıyım bir emlak projesi” olduğu tezini güçlendiriyor.

Toplam 300 bin metrekarenin üzerine çıkan bu araziler el değiştirirken (yerel seçimden kaç yıl önce) belediyelerce “verilecek emsallerle” ne plan ve projeler yapıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*