Otopark Yönetmeliği yürürlük süresi 3 ay ertelendi

Otopark Yönetmeliği
Otopark Yönetmeliği

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’nin 5. Mükerrer Sayısı ile yürütmeye girdi. Yeni yönetmelik kapsamında müteahhitlere büyük mali yük getireceği iddiası ile eleştirilen her daireye zorunlu bir otopark yapılması mecburiyeti yine ertelenmiş oldu.

OTOPARK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

YÖNETMELİK

MADDE 1 – 22/2/2018 tarihli ve 30340 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Otopark Yönetmeliğinin geçici 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “31/12/2019” ibaresi “31/3/2020” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

Yönetmelikte yer alan 1. madde kapsamında her daireye zorunlu otopark yönetmeliği 31 Mart 2020 tarihine ertelenmiş oldu.

Müteahhitler yönetmeliğin ertelenmesi talebini Cumhurbaşkanlığı makamına iletmişti.

Vatandaş erteleme kararına tepki gösterirken otopark sorununun çözümü için yönetmeliğin artık en geç açıklanan 31 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe girmesini ve bir kere daha ertelenmemesi gerektiğini dile getiriyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik: “Kocaeli Müteahhitler Birliği önerisiyle inşaat sektörünün uzun süredir beklediği yönetmeliği, konfedasyona bağlı derneklerimiz ve üyelerimizin yoğun çabaları ve talepleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletttik. Yönetmeliğimiz, TOBB Başkanımız ve Necip Nasır vekilimizin de desteği ile Cumhurbaşkanımızın da onayı ile Resmi Gazete’de yayımlanmıştır”dedi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*