TOKİ başvuru ücreti para iadesi ne zaman yapılır?

TOKİ başvuru ücreti
TOKİ başvuru ücreti

TOKİ tarafından yapılan sosyal konutlar için vatandaşlar başvuru için ödediklerin ücretin ne zaman iade edileceğini merak ediyorlar. TOKİ tarafından ortaya konan 50.000 sosyal konut projesi kapsamında vatandaşların başvuruları alınmaya başlandı.

Başvuruda bulunan kişiler arasında konut satın alma imkanına sahip olanlar belirleniyor. Öncelikle İstanbul olacak şekilde bazı diğer şehirlerde de TOKİ projesi kapsamında başvuruların alınması tamamlandı ve kuralar çekildi. Kuralar çekilmesi sonrasında ise konut sahibi olma şansını elde eden vatandaşlar belirlenmiş oldu. Şans bulamayan vatandaşlar ise başvurular sırasında verdikleri paraların peşine düştü. TOKİ kapsamındaki projelere başvuruda bulunurken vatandaşların sembol bir ücret ödemeleri talep edilmektedir.

Kurada ismi çıkmayan kişilerin ödedikleri bu sembol ücret kendilerine iade edilmektedir. TOKİ’nin hak sahibi olma şansını elde edemeyenlere göndermiş olduğu mesaja bakıldığında, başvuru ücretleri 3 iş günü ardından Halkbank üzerinden dekont ve kimlik ile alınabilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*