TOKİ kuraları Şubat Ayı İçerisinde Çekilecek

TOKİ Kahramanmaraş
TOKİ Kahramanmaraş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak konutlara başvurular 16 Aralık’ta başlamıştı ve bu süreç sona erdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldığını açıklayarak,

Başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekileceğini belirtti. Kura sonrası hak kazanamayanlar yatırmış olduğu başvur ücretini geri alabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Hak Sahibi Belirleme kuraları şubat ayı içerisinde çekilecek.

Toplu Konut İdaresi Aralık ayında başlatmış olduğu ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi başvurularını sona erdirdi. Başvuru yapanlar kura gününü beklemeye başladı.

2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için başvurular Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile yapıldı. Başvuru ücreti 2+1 evler için 500 TL, 3+1 evler için ise 1000 TL olarak, başvuru yapan kişiler tarafından ödendi.

TOKİ tarafından 7 coğrafi bölgeye ve 81 ilde yapılacak sosyal konutlar, 140 bin ile 210 bin lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunulacak.

Hak Sahibi Belirleme Kurası sonucu hak kazanan kişiler konut bedelinin yüzde 10’unu peşin olarak yatıracak. Kalan miktar ise 894 lira aylık taksitler halinde ödenecek. İnşasına yılbaşından sonra başlanacak TOKİ sosyal konutlarının 1,5 yıl içinde sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Başvurular 4 kategoride kabul edildi:

  1. Kategori “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
  2. Kategori “En az %40 Engelli Vatandaşlar”
    3.Kategori “Emekli Vatandaşlar”
  3. Kategori “Diğer alıcı adaylar”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*