Tunç Soyer 2019’u toplu ulaşımla uğurladı

Tunç Soyer
Tunç Soyer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yılın son gününe toplu ulaşımla başladı. Soyer, vapura binen 18 milyonuncu yolcuya ve arabalı vapuru kullanan 1 milyonuncu sürücüye çiçek ve plaket verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019’un son gününe Konak Vapur İskelesi’nde başladı. Başkan Soyer, 08.35’te kalkan Konak-Bostanlı vapuruna binmek üzere iskeleye gelen 18 milyonuncu yolcu Esma Koçak’a bir sürpriz yaptı. Koçak’a çiçek ve plaket takdim eden Soyer, hem ona hem de iskeledeki tüm yolculara yeni yıl dileklerini iletti.

1881 Atatürk isimli gemiyle Bostanlı’ya geçen Başkan Soyer, gemi kaptanı Kamile Koç’tan bilgi aldı. Bir kadın kaptanla karşılaşmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Soyer, “Ben böyle başarılı kadınlarımıza ‘ilham veren kadınlar’ diyorum. Onların sayısı artmalı. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi. Geminin seyir defterini de imzalayan Soyer, deftere, “Dilerim Kamile Kaptan, daha çok kadın kaptanın İzmir’de görev yapmasının öncüsü olur” yazdı.

Deniz taksi ve küçük gemiler
İZDENİZ yönetimiyle kısa bir toplantı da yapan Başkan Soyer, yolcu sayısının az olduğu saatlerde büyük gemi çalıştırmanın maliyetli olduğuna dikkat çekti. Soyer, “40-50 kişilik mini gemiler alalım. İnsanlar gün ortasında iskelelere geldiğinde zaman kaybetmesin. Bu araçlarla hızlıca deniz ulaşımını kullanabilsinler” dedi. Bu konuda çalışma yapacaklarını söyleyen İZDENİZ Genel Müdürü İlyas Murtezaoğlu, “deniz taksileri” konusunda da çalıştıklarını belirtti.

Bostanlı Vapur İskelesi’nde, Tunç Soyer’i Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay karşıladı. Başkan Soyer, Üçkuyular’a gitmek üzere arabalı vapur iskelesine gelen 1 milyonuncu sürücüye de çiçek ve plaket verdi; yeni yıla ilişkin iyi dileklerini iletti. Büyük sürpriz yaşayan sürücü Vedat Kurşunlu ve eşi Asuman Kurşunlu da aynı dileklerle Başkan Soyer’e teşekkür etti.

Ardından tramvayla Karşıyaka İskelesi’ne giden Tunç Soyer, çarşıyı yürüyerek geçti ve İZBAN’a binerek Halkapınar’a gitti. Metro istasyonuna geçen Başkan, Büyükşehir Belediye binasının bulunduğu Konak’a metroyla gitti.

Ülkeye demokrasi, millete huzur
2019’un son gününde, hem toplu ulaşımı denemek hem de İzmirlilerle yüz yüze iletişim kurmak istediğini ifade eden Başkan Soyer, “Hemşerilerimizle doğrudan iletişim kurmayı çok seviyorum ve önemsiyorum. Onlardan çok şey öğreniyorum. Toplu ulaşım unsurlarının birbirleriyle uyumlu ve konforlu olmasını, zaman kazandırmasını hedefliyoruz; bunun için çalışıyoruz. Yeni yılda tüm İzmirlilere, milletimize her şeyden önce sağlık, mutluluk, huzur, bolluk ve bereket diliyorum. Ülkemiz için de hukukun, adaletin, demokrasinin ve aklın hakim olduğu bir döneme pencere açılmasını temenni ediyorum” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*