Yatırımda en güvenli liman gayrimenkul

Yatırımda en güvenli liman
Yatırımda en güvenli liman

2018 yılında taşınmaz ticareti yönetmeliğinin çıkmasını sağlayan Mesut Güleroğlu, 2 yıllık emlak yönetimi eğitiminin 4 yıla çıkması için mücadele ediyor. Başkan Mesut Güleroğlu, “20 yıllık mücadelemiz sonucu artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Ama biz bunu bir üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Nasıl ki hukuk okumadan hakim, savcı, tıp okumadan doktor olunmuyorsa 4 yıllık emlak yönetimi eğitimi almayan da emlakçılık yapamasın” dedi. Konut piyasasını da değerlendiren Güleroğlu, en güvenli limanın gayrimenkul olduğunu söyledi.

İzmir’de odamıza kayıtlı 2 bin 600 üye, 2 binden fazla da İZTO’ya kayıtlı olmak üzere 6 bine yakın emlakçı var. Her ilçede bir başkan ve başkan yardımcısı var. İşi düzgün yapan, sicili temiz, yetki belgeli kişilerle çalışıyoruz. Her ilçede kendi ayakları üstünde durabilecek güçlü bir teşkilat modeli geliştirdik. Böylece üyeler birbirine sahip çıkıyor.

İzmir Emlakçılar Odası 1999’da kuruldu. Türkiye’de emlakçılık sektöründe kurulan ilk odayız. Hiç değişmeden göreve devam eden tek oda başkanıyım. Odayı kurmakla bu işe bir kimlik kazandırmak istedik. Bu düşünceyle yola çıktım. Emlakçılık başı boş bir şekilde bir masa, bir kasa, bir telefonla yapılıyordu.

2004’te emlak komisyonculuğu hizmetleri genel kurallar standardını içeren bir yasa çıkmasını sağladık. Eğitim ve belge almayan kişiler emlakçılara, çıkan zorunlu tebliğle tapu kadastro, imar, hukuk, mali müşavirlik, beden dili, pazarlama ve gayrimenkul ile ilgili konularda eğitim verildi. Son olarak 5 Haziran 2018’de taşınmaz ticareti yönetmeliğinin çıkmasını sağlayarak hem emlakçılığa kimlik kazandırdık hem de bu kimliği zorunlu tebliğlerle destekledik.

Emlakçılık yapmak için ne gerekiyor?

En az lise mezunu olmak gerekiyor. Mesleki yeterlilik belgesi, oda, vergi kaydı yaptırmaları şart. Tek kişilik ofis 30 metrekare olmalı. Ofiste emlakçılıktan başka iş yapılamaz. Sicili temiz olmalı. Arsa, metrekare ve imar konularında bilgili olmalı. Emlak yönetimi liseleri ve 2 yıllık yüksekokulları var. İsteğimiz 4 yıla çıksın. Mesleki yeterlilik belgeleri ve sertifikalarla uğraşmayalım. Hukuk okumadan avukat, tıp okumadan doktor olunmuyorsa emlak okumadan da emlakçı olunmasın.Eml

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*