Aylık Maaşı 2500 TL Olan Bir Vatandaş En Fazla Ne Kadar Konut Kredisi Kullanabilir?

Aylık Maaşı
Aylık Maaşı

Yapılan indirimler sonrası sıfır konut alımlarında en düşük faiz oranı yüzde 0.79 olurken ikinci el konut alımlarında bu oran yüzde 0.93 olarak uygulanır oldu. Bu kapsamda bu oranlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar için kredi limitlerini araştırdık.

VATANDAŞLAR ORTALAMA NE KADAR KREDİ KULLANABİLİR?

Bankalar konut kredisi, ihtiyaç kredisi veya taşıt kredisi kullanacak olan vatandaşların maaşları oranında kredi imkanı sağlıyorlar. Bu çerçevede bu imkanlardan en üst düzeyde yararlanmak isteyen vatandaşlar şu hesaplamaya göre kredi kullanabileceklerdir.

Vatandaşlar hane gelirine göre kredi kullanma hakkına sahipler. Hanede tek bir kişi çalışıyorsa o kişinin aylık maaşının yüzde 50’si ihtiyaç ve taşıt kredisi için kullanılabilir. Konut kredisi kullanımlarında bu oran yüzde 70 olarak uygulanıyor.

2 BİN 500 TL ÖRNEK HESAPLAMA

Asgari ücretten biraz daha yukarı seviyede 2 bin 500 TL maaşla çalışan bir vatandaş maaşının yüzde 70’ini konut kredisi taksiti olarak ödeyebilmekedir. Bu orana göre bu maaş tutarında, aylık 1750 TL konut kredisi taksiti ödenebilir. Bu oranda standart vadeli 120 vadeli konut kredisi kullanılmak istediğinde bankalardan 120 bin TL ile 130 bin TL arasında kredi kullanmak mümkün. Ancak bu rakam çok sayıda etmene bağlı olarak değişir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*