Banka Faizleri İnecek Müjdesi! Yüzde 0,60 Konut Kredisi Faiz Beklentisi Var

Banka Faizleri İnecek Müjdesi
Banka Faizleri İnecek Müjdesi

Kamu bankalarının yeni indirim yapacağı haberinin gelmesi ile beraber yüksek faizle kredi çeken kişiler de yapılandırma çağrısında bulundu. Bankaların kredi faiz oranları en az kredi çekmek isteyen kişiler kadar yüksek oranlarla kredi çekmek zorunda kalan kişiler tarafından da yakından takip ediliyor.

0.79 FAİZ İLE KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA MÜJDESİ GELİR Mİ?

Bankalardan yüksek faiz oranları ile kredi çekmek zorunda kalan kişiler bankaların kredi indirim haberlerini yakından takip ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.79 konut kredisi müjdesi 0.99 faiz oranı ile konut kredisi çeken kişilerin yeniden kredi yapılandırma müjdesi beklemesine neden olmuştu.

Ancak söz konusu oranın sadece sıfır konut alımı için kullanılan yeni krediler için verilecek olması yani konut kredisi faiz indirimi olarak değil de yeni bir konut kredisi kampanyası olarak başlatılması yapılandırma kapsamı dışında kalmasına neden olmuştu. Kamuyou gündemi oluşturmaya çalışan kişiler sadece 1-2 ay öncesinde kredi kullandıkları için kampanya dışında tutulmalarına büyük tepki gösterirken kendilerine 0.79 faiz oranı ile yapılandırma hakkı tanınmasını istemişlerdi.

100 BİN LİRA KONUT KREDİSİ KULLANAN KİŞİLER 15 BİN LİRADAN FAZLA PARA ÖDEYECEK!

120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi aylık ödemesi 1.292 lira olurken 0.99 faiz oranı ile kullanılan kredilerde ise aylık ödeme 1.427,78 lira olarak gerçekleşiyor. Her iki kredi taksitleri arasında aylık ödeme farkı 135 lira olurken 120 ay vadede ise toplam taksit farkı 16 bin 200 liraya ulaşıyor.

EN UYGUN KREDİ BORÇ TRANSFERİ YAPAN BANKALAR HANGİLERİ?

Şu anda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi yapılandırma yapıyor. Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, TEB ve ING Bank’ta konut kredisi yapılandırma yapıyor ancak bu bankalarada güncel kredi oranları ile değil kişinin kendisine özel olarak belirlenen oranlarda yapılandırma faiz oranı uygulanıyor. En uygun kredi borç transferi yapan banka ise TEB ve QNB Finansbank olarak öne çıkıyor. Her iki bankada 60 ay vadeli borç transferi için yüzde 0.89 faiz

FAİZLER 0,60 OLACAK MI?
Bakan Berat Albayrak’ın faizlerde daha da indirimi gidileceği müjdesini vermesinin üzerine vatandaşın gözleri umut ışığı ile doldu. Buna göre pek çok ekonomik faizlerin yüzde 0,60’a kadar indirilmesi ve ikinci el daireler için ise kredilerin asgari yüzde 0,79’a kadar indirilmesini bekliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*