Çorum Kale Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Heyecanı

orum Kale Mahallesi
orum Kale Mahallesi

Çorum’da 2006 yılında Çöplü Mahallesi’nde Devane bölgesinde 152 dönüm alanda başlatılan Kentsel Dönüşüm, Kale Mahallesi’nde devam edecek.

TOKİ işbirliği ile Kentsel Dönüşüm projesi hazırlıyor

Çorum’da değişim ve dönüşüm projelerine hız veren Çorum Belediyesi, Devane’den sonra ikinci Kentsel Dönüşüm Projesi’ni TOKİ işbirliği Kale Mahallesi’nde yapacak. Çöplü Mahallesi’nde düzenlenen Mahalle Buluşmaları toplantısında Çöplü Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, toplantıda Devane’den sonra ikinci Kentsel Dönüşüm projesinin Kale Mahallesi’nde yapılacağının müjdesini verdi.

Çöplü Mahallesi’nde başlatılan Kentsel Dönüşüm kapsamında yeni yollar ve evlerin yapıldığı bölgenin çehresi son 5 yılda yapılan çalışmalarla değişti. Kent merkezine yakın bir yerde bulunmasına rağmen yıllardır kentleşme açısından çirkin bir görüntü oluşturan Devane, Çorum Belediyesi ile modern bir yaşam alanına dönüşüyor. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belelediyesi olarak 3-4 yıldır inşaat çalışması yapılayan bölge için harekete geçeceklerini ve BELTAŞ’ın Faik Tonguç Kütüphanesi’nin karşısında bulunan arsasına 10 katlı, altında dükkanların olduğu, yeşil alanı ve otoparkı olan örnek bir konut projesi geliştireceklerini açıklamıştı.

Çöplü Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, TOKİ işbirliği ile Kale Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm projesi yapacaklarını açıkladı. Danişmentliler ya da Anadolu Selçuklu Devleti zamanında Sultan Kılıç Arslan tarafından 11’inci yüzyılda inşa ettirildiği tahmin edilen Çorum Kalesi içindeki metruk yapıların yıkımına başlayarak Kale’yi turizme kazandıracak olan Çorum Belediyesi, Kale’nin yanı sıra Zafer İlkolulu’na kadar olan bölümde Kentsel Dönüşüm başlatacak.

Kale ve çevresinde yapılacak Kentsel Dönüşüm ile TOKİ’nin o bölgeye konut yapacağının müjdesini veren Aşgın, Kale’nin turizme kazandırılması ve etrafında TOKİ’nin yapacağı konutlar ile o bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti. Proje için TOKİ ve Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Aşgın, TOKİ’nin Devane’de ikinci bir konut projesi çalışması yapması için de çalışma yaptıklarını aktardı. Her mahalleye konut çalışması yapmak istediklerini ancak TOKİ’nin ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün Çorum’da sadece bir bölgeye çalışma yapabileceğini açıkladı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*