İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ 2020 Kura Çekilişi Ne Zaman Yapılacak?

TOKİ müteahhitleri
TOKİ müteahhitleri

Başvuruları geçtiğimiz ay yapılan TOKİ 100 Bin Sosyal Konut projesinin hak sahiplerinin belirlenmesi için geri sayım devam ediyor. Elazığ’da yaşanan deprem sonrası yakınlarını kaybeden aileler için Cumhuriyet ve Bizmişen Mahallelerinde yapımı tamamlanan 132 konutun kurası 17 Şubat’ta gerçekleştirildi. 100 bin sosyal konut projesi içinse gözler kura tarihinde.

Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek olan 100 bin sosyal konut için TOKİ kura çekilişi için kurumun resmi sosyal medya hesapları üzerinden bazı bilgiler verildi. Çalışmaların devam ettiği, titizlikle ilerlediği TOKİ 2020 kura çekilişi için tarihin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor. Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla bölgeye odaklanan TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, buradaki işleri tamamlamasının ardından TOKİ 100 bin sosyal konut çekilişi için harekete geçecek.

TOKİ 2020 KURA ÇEKİLİŞİ 100 BİN SOSYAL KONUT İÇİN NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ 100 bin sosyal konut çekilişi için geri sayım başladı. Türkiye genelinde toplam 100 bin adet inşa edilecek olan konutlar, bir buçuk yıl içerisinde sahiplerine teslim edilecek. TOKİ kura sonuçları, sosyal medya aracılığıyla yapılacak olan canlı yayında sahiplerini bulacak.

TOKİ kura çekilişi, herhangi bir değişiklik olmaması halinde şubat ayı içerisinde gerçekleşecek. Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası bölgedeki revizyon çalışmalarını sürdüren TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu sürecin tamamlanmasının ardından kura sürecine başlayacak.

TOKİ kura sonuçları noter huzurunda gerçekleşecek olan çekilişle duyurulacak. Sonuçlar, Elazığ’daki inşa sürecinin şubat ayının son günlerine kadar tamamlanması halinde 28 Şubat tarihinde gerçekleşecek. Sonuçlar, aşağıdaki link üzerinden öğrenilebilecek;

TOKİ’nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden ise çekilişle ilgili bazı bilgiler verildi. İşte, o açıklama;

“81 il genelinde talebi toplanan“100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında hassasiyetle çalışmalar devam etmekte olup en kısa süre içerisinde kura tarihi açıklanacaktır.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*