Kanal İstanbul Yapılmadan Arazi Kavgası Başladı!

kanal yapılmadan
kanal yapılmadan

SÜRPRİZ TANIK LİSTESİ ÇIKTI

Mahkemeden, tapularını isteyen ya da değerinin tazmin edilmesini talep eden davacılar, önceki gün yapılan duruşmada mahkemeye sürpriz bir tanık listesi sundu.

Aralarında AK Partili vekiller Numan Kurtulmuş, Ravza Kavakçı, Mustafa Ataş, Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, iş insanı Murat Ülker, Kemalettin Erbakan, eski bakanlar Şevket Kazan, Oğuzhan Asiltürk, Yeni Akit Gazetesi’nin kurucusu Mustafa Karahasanoğlu, Süleyman Mercümek gibi isimler yer aldı. Mahkemeye sunulan dilekçede, “Tanıklar, bu sözleşmeyi kuran ve uygulayan insanlardır” denildi. Söz konusu taşınmazların bulunduğu arsada keşif yapılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kanal İstanbul Projesi başlamadan güzergahta kalan araziler davalık oldu

Arnavutköy Dursunköy’deki 40 dönümlük araziyi 2006’da satın alan Murat Ülker, 2013’te Emlak Konut’a sattı. Emlak Konut da THY Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.’ye devretti. Arsayı 1977’de Milli Gazete’nin düzenlediği kampanyadan satın aldıklarını iddia eden 432 hak sahibi, Yıldız Holding, Emlak Konut ve THY Gayrimenkul’e dava açtı.

Kanal İstanbul güzergahında kalan 40 dönümlük arsayı 2006 yılında Milli Gazete’nin sahibi Kemallettin Erbakan’dan 20 milyon TL’ye satın alan Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, 7 yıl sonra 2013’te arsanın bir bölümünü 350 milyon TL’ye Emlak Konut Yatırım Ortaklığı’na sattı. Emlak Konut, söz konusu arsanın yarısını 2018’de THY Gayrimenkul Ortaklığı’na devretti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, taşınmazların bulunduğu arazide, 4 Şubat 2019’da şuyulandırma (imarsız taşınmazı yeniden imar planına dahil etme) yaptı. Satılan arsayı Milli Gazete’den 1976 yılında, ‘Selametköy Projesi’ kapsamında, noter huzurunda ve kura çekilişiyle aldıklarını iddia eden 432 hak sahibi, arsayı satan ve alanlar hakkında 2015 yılında dava açtı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*