Konut Kredisi Alacaklara müjde! Merkez Bankası resmi duyuru

Konut Kredisi Alacaklara müjde
Konut Kredisi Alacaklara müjde

Konut Kredisi çekeceklere Merkez Bankası resmi olarak duyuru yayınlandı. Konut Kredisi çekeceklere iyi haber geldi. Konut Kredilerinde şikayet konusu olan yüksek ekspertiz hizmet ücretine TCMB düzenlemesi ile dur dedi.

10.02.2020 tarihinde 31035 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan;

BANKALARCA TİCARİ MÜŞTERİLERDEN ALINABİLECEK ÜCRETLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2020/4 ) 1 Mart 2020’de yürürlüğe girmesi ile birlikte bankalar SPK Onaylı Ekspertiz firmalarına yaptırdıkları ekspertize ödedikleri tutardan daha fazlasını müşterilerinden talep edemeyecekler. Bu hizmetin banka bünyesinde yapılması halinde ise müşteriden talep edilecek tutar hizmetin makul düzeyini aşamayacak. Pratik uygulamada ve mevzuat gereği Bankalar ekspertiz hizmetini SPK Lisanslı Ekspertiz hizmeti veren kurumlara yaptırıyorlar. Bankalar mevcut uygulamada ekspertiz firmasına ödenen ücretten daha fazlasını müşterilerden talep edip kendilerine ek ücret ve komisyon geliri yaratıyorlardı. Müşteriler ise aldığı hizmetin daha fazla tutarını bankaya vermek durumunda kaldığı gibi ekspertiz firmasına ödenen tutarı dahi öğrenemiyordu.

Tebliğin ilgili maddesi şu şekilde :

“Kredinin tahsisinden kapatılmasına kadar geçen süre içinde yapılacak taşınır ve taşınmazlara ilişkin rehin ve ipotek tesisleri ile ekspertiz işlemlerinden alınabilecek ücret, bankalar tarafından üçüncü kişilere ödenen tutarı, hizmetin banka bünyesinde sunulması halinde ise hizmetin makul bedelini geçemez”.

En Düşük Konut Kredisi hangi bankada?

Şubat ayında Konut Kredisi 4 bankadan indirim haberleri var. Finansbank, Denizbank, ICBC ve Halkbank konut kredisi faizlerini düşürdüğünü resmen duyurdu. Yeni Konut Kredisi kampanlarında Halkbank 0.79 faiz oranıyla en düşük konut kredisi veriyor. Ayrıca ICBC, Halkbank ve Denizbank Konut Kredisi Faizleri 0.85 oranıyla en düşük veren diğer üç banka olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*