TOKİ Elazığ Rezerv Konutları İçin Kura Çekilişi Yapıldı

TOKİ Elazığ Rezerv Konutları
TOKİ Elazığ Rezerv Konutları

Elazığ’da 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında TOKİ’nin kentte yaptırdığı 132 rezerv konut kurayla depremzedelere tahsis edildi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen kura çekilişine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve başvuru sahipleri katıldı.

“HEP BİRLİKTE BU SÜRECİ ADIM ADIM TAKİP EDECEĞİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ise yaptığı konuşmada, depremin olduğu akşamdan itibaren Elazığ’da olduklarını belirterek, “İnşallah hep birlikte bu süreci adım adım takip edeceğiz, bitireceğiz ve güzel, mutlu yuvalarımıza kavuşacağız. Bunun için gece gündüz demeden belediyemiz ve tüm bürokratlarımız buradayız, çalışıyoruz” dedi.

“ŞEHRİMİZİ YENİDEN PLANLAMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Amacımız vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek ve biran önce konutlarına yerleşmelerini sağlamaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve bürokratlarıyla birlikte şehrimizi yeniden güzel bir şekilde planlamanın gayreti içerisinde olduk. Bu planlamalar hem rezerv alanlarda oluşturulacak konutlar, Bızmişen’de, Yemişlik’te, Cumhuriyet Mahallesi, Mustafapaşa, Sürsürü, Zafran, Çatalçeşme mahallelernide rezerv konutlar oluşturuldu. Bazı mahallelerde yerinde konutların yapılmasıyla ilgili kararlar alındı. biz ümit ediyoruz ki Elazığ bugünden çok daha güzel olacak. Yarınlarımız çok güzel olacak. Bugün burada Bızmişen ve Cumhuriyet mahallesindeki konutlara sizleri yerleştirmek için kura çekimi yapıyoruz. Bu çekilişin hayırlı olmasını temenni ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından 3. Noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişte Cumhuriyet mahallesindeki 119, Bızmişen’deki 10 rezerv konutun sahipleri belirlendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*