TOKİ Hasarlı Yapı İddiaları Hakkında Resmi Açıklama Yayınladı!

TOKİ
TOKİ

Elazığ’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) inşa ettiği konut, okul ve sosyal donatılarda önemli bir deprem hasarının tespit edilmediği bildirildi. Bugün gazete de yayımlanan haberde TOKİ Fırat Okulu hakkında ağır hasarlı olduğu yönünde iddialara yer verilmişti.

DEPREM BÖLGESİNDE AĞIR HASARLI TOKİ BİNASI, OKULU VE SOSYAL DONATISI YOKTUR!

Toki’nin konu hakkında yayımlanan açıklamada söz konusu değerlendirmenin Elazığ Fırat Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yapıldığını belirterek “24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak kendi teknik birimlerimizce yapılan inceleme neticesinde, gerek konut, gerekse okullarda ve diğer sosyal donatılarda önemli bir deprem hasarı tespit edilmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Gazetenin yapmış olduğu haber eleştirilerek “Söz konusu durum bu şekildeyken, hiçbir teknik inceleme yapmadan, hatta söz konusu okula gitmeden, söylentilere dayalı beyanat veren oda Başkanı ve buna dayalı haber yapan bazı basın kuruluşlarını kınıyor daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” denilerek eleştiride bulunuldu. İncelemeler sonrasında okulun hafif hasarlı olduğu yönünde rapor aldıklarını belirten TOKİ bu rapor doğrultusunda okulda eğitime ara verilmeyeceğini ve devam edileceği belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*