TOKİ’den Ev Çıkanlar Nasıl Bir Yol İzleyecek

TOKİden Ev Çıkanlar
TOKİden Ev Çıkanlar

TOKİ kuraları çekilmeye başlandı

TOKİ kuraları çekilmeye başlandı. 2+1 sosyal konutlarda taksitler evin teslim edilmesiyle başlıyor.Yani peşinatınızı yatırdıktan sonra ev teslimine kadar taskit ödemek yok. Oturmaya başladıktan sonra taksitlerinizi ödeyebileceksiniz.

3+1 sosyal konutlarda ev taksitleri sözleşmeyi imzaladıktan sonra başlıyor. İlk etapta kurada adı çıkanlar başvuru yaptıkları banka ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi yapacaklar. Adı çıkmayanlar ise peşinatlarını yatırdıkları bankadan isteyebilirler.

TOKİ konutları oturma şartları nelerdir?

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*