Bulgaristan’da Kimlik ve Pasaportların Geçerliliği 6 ay Daha Uzatıldı

Bulgaristan’da Kimlik ve Pasaportların Geçerliliği
Bulgaristan’da Kimlik ve Pasaportların Geçerliliği

Bulgaristan’da koronavirüs nedeniyle cuma günü ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kimlik ve pasaportlarla ilgili yeni uygulamaya geçileceği duyuruldu.

Başbakan Boyko Borisov Bakanlar Kurulu’nda yaptığı basın toplantısında vatandaşların kimlik belgelerinin geçerlilik sürelerini 6 aya kadar uzatılacağını söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda vatandaşın bir araya gelmesini önlemek için yetkililer bu yıl (2020) süresi dolan kimlik kartı (liçna karta), pasaport ve ehliyetlerin geçerlilik süresini 6 aya kadar uzatılacağı duyuruldu.

Evrakların 6 aya kadar uzatılabilmesi için gerekli kanuni değişikliklerin önümüzdeki hafta yapılacağını belirtildi.

Bulgaristan dışında yaşayan vatandaşlar kimlik kartları süresi geçse bile, ülkeye giriş yapabilecekler. Ancak AB dışındaki ülkelerden giriş yapanlar geçerli pasaporta sahip olmaları gerekiyor. Pasaport ve kimlik (liçna karta) uzatma işlemi konsolosluk şubelerinde uzatma başvurusu yapacaklar.

2020 yılında yaklaşık 1 milyon Bulgaristan vatandaşının kimlik (liçna karta) ve yaklaşık 637 bin kişininde pasaport süreleri dolduğu için kimlik ve pasaportlarını yenilemeleri gerekecek. Ayrıca pasaport ve ehliyet süreleri dolan vatandaşlarda göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık 3 milyon evrakın yenilenmesi gerekeceği belirtildi.

Öteyandan gazlı (LPG) araçlarının yeniden kaydının mayıs sonuna kadar uzatıldığı ve Sağlık Kasası’ndan pahalı ilaçlar alan hastaların protokol süresi 12 daha uzatıldığı belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*