Devlet Destekli Konut Kredisi Başvuru Şartları

Devlet Destekli Konut Kredisi
Devlet Destekli Konut Kredisi

2020 yılı itibariyle ev sahibi olmak isteyenler devlet destekli konut kredisi veriliyor ve vatandaşlar ev sahibi olabiliyor. Anlaşmalı bankalar üzerinden konut hesabı açtırılması gerekmektedir. Konut hesabının 3 yıl süreyle aktif tutulacağına dair bir anlaşma yapılması gerekmektedir. Kullanılan hesaba aylık ortalama 1.000 TL tutarında düzenli olarak para yatırılması gerekmektedir.

İlk defa ev alacaklar için büyük müjde!

Vatandaşların çok yoğun kullanmaya başladığı bir internet servisi olan E-Devlet Kapısı portalı, temel olarak tüm kamu kurumlarının internet servislerini tek bir çatı altında toplayan, sanal devlet portalıdır. Bu portal üzerinde tüm kurumların internet servislerini bulabilir ve kullanabilirsiniz

Anlaşmalı bankalar üzerinden konut hesabı açtırılması gerekmektedir. Konut hesabının 3 yıl süreyle aktif tutulacağına dair bir anlaşma yapılması gerekmektedir. Kullanılan hesaba aylık ortalama 1.000 TL tutarında düzenli olarak para yatırılması gerekmektedir. Bu şartlar dahilinde ev almak isteyenlerin üç yıl öncesinden başlayarak minimum 43.000 TL tutarında peşinatı ellerinde bulundurmaları mümkün olmaktadır. Minimum tutarlar üzerinden 3 yıl boyunca 1.000 TL ödeme yapılması halinde devlet tarafından sunulacak destek ortalama 7.200 TL tutarında olabilmektedir.

TOKİ aracılığıyla ilk defa ev alacaklar için verilen destek, özellikle yeni evlenecek ya da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik sunulmaktadır. Türkiye’nin 81 şehrinde yapılacak olan toplu konutlar, şu şartlar göz önünde bulundurularak uygun ödeme koşulları ile satışa sunulmaktadır:

TOKİ başvurusunda bulunanların başka evinin bulunmaması gerekmektedir.

2+1 evler için 500 TL; 3+1 evler için 1.000 TL tutarında teminat yatırılması gerekmektedir.

Konut desteğinden yararlanabilecekler için konut fiyatının %10’u peşinat olarak alınmaktadır.

TOKİ başvurusu yapılan ilde minimum 1 yıldır oturuyor olmanın belgelenmesi gerekmektedir.

Aylık hane geliri 5.000 TL üzerinde olanlar için başvurular alınmamaktadır.

25 yaşından küçükler için başvuruya onay verilmemektedir.

TOKİ desteğine başvuru yapmak isteyenlerin Ziraat Bankası ya da Halkbank kanallarından birisini kullanmaları gerekmektedir. Bu bankaların dışında TOKİ başvurusu yapılabilecek banka bulunmamaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*