Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi Yaklaşıyor? Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emlak Vergisi
Emlak Vergisi

Emlak vergisi 2020 ilk taksit ödemeleri mart ve nisan ayından yapılacak. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor. İkincş taksit ödemesi ise kasım ayında yapılacak.

EMLAK VERGİ BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emlak vergi borcu sorgulaması E-devlet üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda verdiğimiz link üzerinden vergi ödemenizi sorgulayabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NE KADAR?

Normal Yörelerde Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 2 Binde 4

Meskenlerde Binde 1 Binde 2

Arazilerde Binde 1 Binde 2

Arsalarda Binde 3 Binde 6

EMLAK VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

Emlak vergisinin hesaplanmasında 2 temel değişken bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müştereken belirlenen bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri; İkincisi belediyelerde kurulacak taktir komisyonlarınca belirlenecek asgari ölçüde arsa metre kare birim değeri ve binanın yüz ölçümü.

Dolayısı ile bina metrekare normal inşaat maliyet bedeli merkezi olarak belirlendiğinden; bu değer belediyeden belediyeye değişiklik göstermemektedir.

Asgari ölçüde arsa metre kare birim değeri ise belediye taktir komisyonlarınca belirleneceğinden; belediyeden belediyeye farklılık göstereceği gibi, belediye içerisinde de sokak ve caddelere göre farklılaşabilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*