Emlak Vergisinden Kimler Muaf? Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Emlak Vergisinden Kimler Muaf
Emlak Vergisinden Kimler Muaf

2020 yılı emlak vergisi ödemelerine az bir süre kaldı. Ülkemizde yer alan bütün gayrimenkuller için emlak vergisi alınmaktadır. Emlak vergisi belediyeler tarafından bina, arazi ve arsa gibi taşınmazlar için senede 2 kez olacak şekilde alınmaktadır.

Emlak vergisi ödemeleri her sene 2 eşit taksit olacak şekilde ödenmektedir. 2020 yılının ilk emlak vergisi ödemeleri 1 Mart’ta başlayacak ve 1 Haziran 2020 tarihine kadar sürecek. Yılın ikinci emlak vergisi taksit ödemeleri ise 30 Kasım 2020’de başlayacak.

Kimler Vergi Mükellefidir?

Emlak vergisini binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi kişilerin ödemesi gerekmektedir. Binada paylı mülkiyet varsa malik olanlar, hisseleri kadar mükellef olmaktadır. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen yükümlü olmaktadır.

Kimler Emlak Vergisinden Muaf Tutulmaktadır?

Bazı kişiler emlak vergisinden muaf sayılmaktadır. Vergiden muaf olan kişiler; herhangi bir geliri olmayan, SGK’dan aldıkları maaştan başka geliri olmayanlar, gaziler, engelliler, şehitler, dul ve yetimler ve işsiz kişilerdir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*