Ford Fabrikası “Ambulans Üreteceğiz” Diyerek İşçileri İşe Çağırdı

Ford Otosan işçis
Ford Otosan işçis

Ford Otosan Kocaeli Gölcük fabrikasında, Transit model ticari aracın üretildiği hatta çalışan işçiler, amirleri tarafından atılan mesajla işe çağırıldı. İşçilere atılan mesajlarda Transit hattında ambulans üretimi yapılacağı kaydedilirken gönüllülük temelinde işe gelmek isteyen işçilerin isim yazdırması istendi.

Ford Otosan yönetimi, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında kademeli bir şekilde; 19 Mart’ta Custom hattında, 21 Mart’ta ise Yeniköy ve Gölcük fabrikası Transit hattında üretime ara verileceğini duyurmuştu. Fabrikada 3 hafta süreyle üretim durdurulurken fabrika yönetimi kısa çalışma ödeneğine başvuru yapıldığını da ifade etmişti.

Amirler işçilere mesaj gönderdi

Cumartesi günü üretime ara verilen Transit hattındaki işçilere ise dün geceden beri amirleri tarafından atılan mesajlarla yeniden üretime başlanacağı belirtildi. Amirlerin işçilere gönferdiği mesajda “Ambulans araç yapılacakmış, sayısı ve yapılacak gün belli değilmiş. İsim listesi isteniyor. ‘Hadi gelin’ dendiğinde gelecek arkadaşlar arıyorlar. Zorlama yokmuş, aramızda gelmek isteyenlerden bir liste yapılacakmış. Gelmek isteyen arkadaş var mı?” ifadeleri kullanılırken tekrar işe çağırılan işçiler ise kaygılı.

Gönüllülük aransa da “evde kalın” çağrılarının, vaka ve ölü sayısının arttığı koşullarda yeniden işe çağrılmalarının kendilerini tedirgin ettiğini kaydeden bir Ford işçisi “Amirin mesajına olumlu dönen kimse olmadı. Açıkcası bu çok normal. Bizimle dalga mı geçiyor bunlar diyor herkes. Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı hatta her ezan sonrası mahalle imamı bile evde kalın derken biz neden işe gidelim?” şeklinde konuştu.dedi.

Ford Otosan işçisi “İnsan mesajı görünce demek ki acil ambulans ihtiyacı olabilir diye düşünüyor. Ülkenin ihtiyacı varsa gitmeliyiz diyorum kendi kendime ama ya biz ne olacağız? Bazı arkadaşarımız ambulans yapılacağına inanmıyor, parça yok diyor. Bizi işe çağırıyorlarsa ne tür önlemler aldıkları ve gerçekten güvende olup olmayacağımız konusunda bizi ikna etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Eğer ambulansa ihtiyaç varsa gidelim ama bizim de can güvenliğimiz sağlansın. Bize açık açık ne tür önlemler alındığı açıklansın ,biz de öyle gidelim” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*