İllere Göre Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Rakamları

llere Göre Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı
llere Göre Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her sene Mayıs ayında olmak üzere yılda bir kere kentsel dönüşüm kira yardımı rakamlarını güncelliyor. Mayıs ayına kadar aşağıda ki tabloda yer alan rakamlar uygulanmaya devam edecek.

Evini riskli yapı kapsamında kentsel dönüşüme veren kişilere devlet 18 ay boyunca kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapıyor. Kira yardımı almak istiyorum diyen kişiler kira yardımı başvuru işlemlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri ile belediyelerin kentsel dönüşüm departmanları üzerinden yapabiliyorlar.

KİRA YARDIMI 715 LİRA OLAN İLLERİN LİSTESİ

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 715 lira olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.430 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 3 bin 575 lira ödeme yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI 810 LİRA OLAN İLLERİN LİSTESİ

Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 675 lira ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.620 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 50 lira ödeme yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI 905 LİRA OLAN İLLERİN LİSTESİ

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 905 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.810 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 525 lira ödeme yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI 995 LİRA OLAN İLLERİN LİSTESİ

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 995 lira olarak ödenmekte olpu bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.990 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 975 lira ödeme yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI 1.085 LİRA OLAN İLLERİN LİSTESİ

Adana, Antalya, Bursa ve Konya illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 1.085 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 2 bin 170 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 5 bin 425 lira ödeme yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI 1.150 LİRA OLAN İLLERİN LİSTESİ

Türkiye’de barınma giderlerinin en yüksek olduğu iller arasında yer alan İstanbul, Ankara ve İstanbul için kira yardımı diğer illere göre daha yüksek ödenmektedir. İstanbul’da kentsel dönüşüm kira yardımı 1.150 lira olarak ödenmekte olup yine bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 2 bin 300 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 5 bin 750 lira ödeme yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*