İzmir Kemeraltı’na Özel Lojistik Planı

İzmir Kemeraltı
İzmir Kemeraltı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı Çarşısı’na özel lojistik plan hazırladı. Trafik dolaşım planı etap etap hayata geçirilecek; yük taşımacılığı ve yaya hareketliliği daha sağlıklı bir hale getirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. İzmir Tarihi Kent Merkezi Sürdürülebilir Lojistik Planı’nın hazırlanmasında önce bölgenin mevcut yük ve yaya hareketleri, çözüm gerektiren konular tespit edildi. Belirlenen 15 noktada yük trafiği sayımları yapıldı, uygun park yerleri ve depolama alanları tespit edildi. Ayrıca 30 kurum ve kuruluşla görüşüldü, plana katkı sağlayabilecek bilgi, belge ve görüşler alındı. İşyeri, konut, yaya ve sürücüleri içeren anketler de yapıldı.

Düzenli yaya ve araç trafiği
İzmir Tarihi Kent Merkezi Sürdürülebilir Lojistik Planı, alanın geneli için bir trafik dolaşım düzenini içeriyor; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanlarını belirliyor. Belirlenen 19 alt bölgede ticari alanlar, yaya bölgeleri, araç trafiğine açık bölgeler, bağlantı ve etkileşim noktaları için öneriler geliştirildi. Her öneri için iş planı, bütçe, kaynaklar ve uygulama takvimi de belirlendi. Ayrıca bisikletli kargo hizmeti ve ulaşım için bisiklet yolu da planlandı.

Çarşı’da bir dizi yenilik
Plan, uygulamaya dönük eylem planlarının hazırlanmasından sonra etap etap hayata geçirilecek. Yayaların ve araçların güvenli şekilde yol paylaşımı için yaya ve araç izleri yapılacak. İl göç idaresi (855 Sokak) ve Kestelli civarında iki adet yük aktarma merkezi kurulacak. 10 araç kapasiteli bu merkezin kiralanabilir depoları olacak. Bu yerlerin işletmesinden belirlenecek bir dernek ya da birlik sorumlu tutulacak. Tur otobüsleri için üç noktada park yerleri oluşturulacak. Atık toplama hizmeti elektrikli araçlarla yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*