İzmir Otogarında Korona Virüs Denetimi

İzmir Otogarında Korona Virüs Denetimi
İzmir Otogarında Korona Virüs Denetimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni koronavirüs salgınına karşı şehirlerarası otogardaki otobüsleri ve minibüsleri denetledi. İçişleri Bakanlığı salgınla mücadele kapsamında bir genelge yayımlayarak, şehiriçi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarının kapasitelerinin yüzde 50’sinden fazla yolcu almasını yasaklamıştı.

Hijyen kontrolü de yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehirlerarası otobüs terminalinde denetim noktaları oluşturdu. Terminale giren ve terminalden çıkan bütün otobüs ve minibüsler bu noktalarda denetlendi. Denetimler kapsamında yolcu sayısının kontrolüyle birlikte, şoför ve araç sahiplerine salgınla mücadele kapsamında bilgi de verildi.

Kontrollerde zabıta ekipleri, araçların hijyen koşullarını, güvenli sosyal mesafeyi ve ruhsatta belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yarısından fazla yolcu taşınıp taşınmadığını kontrol ediyor. Kurallara uymayan şoförlere ve araç sahiplerine ise 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri kapsamında idari yaptırım uygulanıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*